Schöne op de bank tegen Dinamo

Vandaag in de Gelderlander.

Saïdi Ntibazonkiza staat vanavond in de basis tegen Roemeense ploeg.

Lasse Schöne figureer­de de afgelopen dagen veelvuldig in de advertenties waarmee NEC probeerde het Goffertstadion vol te krijgen voor de UEFA Cup-wed­strijd tegen Dinamo Boekarest. Maar als scheidsrechter Hyytiä van­avond om kwart voor acht voor het eerst op zijn fluitje blaast, zit de Deense middenvelder op de bank.

Schöne moet zijn plaats in de ba­sisformatie van trainer Mario Been afstaan aan Saïdi Ntibazonkiza, die zaterdag tegen FC Twente als invaller een sterke indruk maakte.

Het is al de tweede pijnlijke keuze die Been de laatste weken heeft moeten maken. Eerder al verving hij Mark Otten door huurling Ra­mon Zomer. „Het is de minst leu­ke kant van het vak, maar ik kan er maar elf opstellen. En dat zijn de spelers van wie ik denk dat ze ons de meeste kans op succes bie­den. Doordat we een brede selec­tie hebben, zullen er zelfs vijf op de tribune moeten gaan zitten.”

De plotselinge groeispurt van Nti­bazonkiza is voor de buitenwacht misschien een verrassing, voor de NEC- trainer zeker niet. „ Ik weet dat hij vreselijk goed kan voetbal­len, hij weet dat alleen zelf niet. Een ander probleem is dat Saïdi een minimalist is, die zijn doel met zo weinig mogelijk inspan­ning probeert te bereiken. Als hij leert dat hij ook op de training tot het uiterste moet gaan, kan hij nog veel verder komen.”

Schouderophalend heeft Been ken­nis genomen van het feit dat Dina­mo Boekarest de klus tegen NEC min of meer als een verplicht num­mer beschouwt. „Wij kunnen het ons niet veroorloven laatdunkend te doen over de tegenstander. Di­namo is een gevaarlijke ploeg. We zullen twee goede dagen nodig hebben om verder te komen.’

Opstelling NEC: Babos; Fernandez, Wisgerhof, Zomer, El-Akchaoui; Sibum, Radomski, Davids; Ntibazonkiza, Van Beukering, Bouaouzan.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan