Schöne kijkt uit naar treffen met idool

Voor NEC-middenvelder Lasse Schöne is de confrontatie met Spartak Moskou meer dan een UEFA Cup-duel. Het treffen in Moskou betekent voor de Deen de ontmoeting met zijn idool, Michael Laudrup.

"Dit is voor mij zo bijzonder om mee te maken", straalt Schöne in het Algemeen Dagblad. "Ik heb hem jaren bewonderd. Al vanaf mijn jeugdjaren zat ik voor de tv gekluisterd om Laudrup te zien voetballen. In het shirt van Denemarken, in het shirt van Barcelona, overal volgde ik hem. We hadden in Denemarken niet elk seizoen de Italiaanse of Spaanse competitie, maar als ik hem ergens kon volgen deed ik het."

Laudrup, op dit moment trainer van Spartak Moskou, draagt in zijn vaderland Denemarken de status van held. "Wat Cruijff is voor Nederland, is hij voor Denemarken", beschrijft Schöne de populariteit van Laudrup. "De beste voetballer die we ooit hebben gehad. Hij heeft 103 interlands. De laatste was tegen Brazilie, heb ik geen minuut van gemist. Ik denk niet dat er in Denemarken gauw nog een speler zal opstaan die zo goed wordt als hij. Nu is hij trainer in Moskou en ga ik hem ontmoeten", zegt Schöne

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan