Robbie Wielaert ‘is goud waard’ naar Ajax? + Filmpje

Robbie Wielaert ‘is goud waard’ staat in de belangstelling van Ajax. Robbie die nog altijd geliefd is bij veel NEC-fans staat open voor een eventuele transfer.

Vandaag op de site van VI.

Ajax wil verdediging volmaken met Robbie Wielaert

Ajax heeft Robbie Wielaert op het oog om de laatste linie te completeren. De 29-jarige verdediger van FC Twente moet na de Spanjaard Oleguer Presas de tweede defensieve versterking worden voor de Amsterdammers.

‘Ajax heeft inderdaad gebeld om te vragen of Robbie een transfer zou zien zitten’, zegt zaakwaarnemer Kees Ploegsma in Voetbal International. ‘Hij is geïnteresseerd. Maar eerst moeten de clubs met elkaar om de tafel.’

De keuze voor Wielaert is opvallend. Enkele maanden geleden meldde Ajax zich in Enschede voor het Braziliaanse talent Douglas. Aangezien die niet haalbaar bleek, richtten de hoofdstedelingen zich in eerste instantie op de door Barcelona aangetrokken Henrique om uiteindelijk nu weer in Enschede aan te komen, maar ditmaal voor Wielaert.

Wielaert speelde zich vooral de laatste twee jaar bij Twente in de kijker. Hij bleek zowel in defensief als offensief opzicht een meer dan bruikbare kracht. Hij was een vaste waarde in de verzorgd spelende Tukkerse ploeg en schakelde onder meer Ajax uit in de play-offs om een plek in de voorronde van de Champions League.

Dat succes kostte Wielaert zijn plek in de olympische selectie van bondscoach Foppe de Haan. Twente weigert hem af te staan als dispensatiespeler omdat het met Wielaert in de voorronde van de Champions League wil spelen. Wielaert staat nog tot medio 2010 onder contract bij Twente.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan