Redknapp mist half basiselftal in duel met NEC

Vandaag in de Gelderlander

Redknapp mist half basiselftal in duel met NEC
NEC acht zich niet bij voorbaat kansloos tegen Tottenham Hotspur.

Harry Redknapp veinst verbazing. „ Jermaine Jenas gebles­seerd? Hoe weten jullie dat nou? Wij hebben dat niet naar buiten gebracht. Klaarblijkelijk hebben wij een spion in ons midden. Maar wees gerust, die ontmaske­ren we nog wel.” Redknapp, de nieuwe manager van Tottenham Hotspur, is niet van zijn stuk te brengen. De man overleefde schandalen, degradatie­perikelen, ontslagen en een vrese­lijk auto-ongeluk. Zij bijnaam, Har­ry Houdini, heeft hij ten volle ver­diend. Dat hij vanavond in het UE­FA Cup-duel tegen NEC meer dan een half basiselftal moet vervan­gen, is lastig maar beslist geen ramp. Laconiek: „Natuurlijk had ik Modric, Pavlioetsjenko, Corluka, Hutton, King en Woodgate graag opgesteld. Maar zij zijn er om di­verse redenen niet bij, dus krijgen jongere spelers een kans. Boven­dien, voor ons blijft de competitie veruit het belangrijkste.”

Redknapp (61) herinnert zijn ge­hoor er nog maar eens aan waar­om hij een maand geleden werd ingehuurd door Spurs-voorzitter Daniel Levy. De roemruchte club uit Londen bungelde met twee punten onderaan de rang­­lijst, de peperdure aan­winsten Pavlioetsjenko, Modric, Corluka en voor­al doelman Gomes ren­deerden niet. De positie van de Spaanse coach Juande Ramos was onhoudbaar ge­worden en Levy trok nog eens zes miljoen pond uit om Redknapp als crisismanager binnen te halen. De Londenaar heeft Tottenham al snel uit de ergste gevaren geloodst, al waarschuwt hij dat het schip nog lang niet veilig is. „ Als je een­maal onderin bent beland, is het moeilijk om daar weg te komen.”

Hoewel succes in de UEFA Cup hooguit bijvangst is en de persone­le problemen groot zijn, gaat het team van Redknapp vanavond te­gen NEC toch voor de winst. Ook NEC-trainer Mario Been, net zo re­laxt als zijn Spurs- collega, stuurt zijn team op pad voor drie pun­ten. Na de ongelukkige nederlaag bij Dinamo Zagreb is een zege noodzakelijk om mee te blijven doen in groep D. „ Op zich niet zo moeilijk, zolang je maar zorgt dat je er een meer maakt dan Tottenham.” Been (44) bewaart dierba­re herinneringen aan de tegenstan­der van vanavond. „Tegen de Spurs heb ik mijn Europese de­buut gemaakt. Ik was negentien, ik kwam er in voor Pierre Vermeu­len, wiens vader op de tribune een hartaanval had gekregen. Wij hadden Cruijff, maar zij Hoddle. We kwamen er niet echt aan te pas en verloren met 2-0.” Zo ver hoeft het vanavond niet te komen, denkt Been. „ Natuurlijk, hun begroting is tien, vijftien keer zo hoog als die van ons. Maar ook deze wedstrijd begint met 0- 0. Ze­ker, we zullen een hele goede dag moeten hebben willen we een kans maken. Maar het kan wel. En wat ik zo proef, is het vertrouwen in de spelersgroep erg groot.”

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan