Reacties: Wisgerhof, Beukering en Been

Van Beukering: "Ik zat lekker in de wedstijd"

Jhon van Beukering tekende vanavond in het UEFA Cup-duel met Dinamo Boekarest voor het enige doelpunt. De aanvaller was meer dan tevreden over zijn optreden tegen de Roemeense opponent.  "Ik zat lekker in de wedstrijd, speelde met vertrouwen",  "Ik voelde me sterk. Mijn balaanname was redelijk goed. Als ik dan ook nog eens een doelpunt mag maken, kan mijn dag niet meer stuk."  Van Beukering heeft de hoop dat Nijmegenaren in de return de poulefase kunnen bereiken. "Maar dan moeten we wel meer dan 100 procent geven." NEC had zelfs op 2-0 kunnen komen. Een goede voorzet van ‘man of the match’ Saïdi werd door Rutger Worm ingeschoten. "Jammer dat Lobont hem goed pakte", besluit Van Beukering.

Ntibazonkiza: wij waren echt beter

De kleine vleugelspits Saidi Ntibazonkiza was een constante plaag voor de defensie van Dinamo Boekarest. De NEC’er gebruikte zijn snelheid optimaal. "Het ging fantastisch. Maar ik vind het vooral belangrijk dat we hebben gewonnen. Het had alleen meer moeten zijn dan 1-0. We hadden echt veel kansen om meer doelpunten te maken, maar met de overwinning moeten we toch blij zijn." De return is Boekarest wordt volgens Ntibazonkiza zwaar. "Het is nog niet klaar. Dinamo heeft een goede ploeg, maar wij waren vanavond echt beter."

El-Akchaoui kan het ook van rechts

Youssef El-Akchaoui bestrijkt doorgaans de hele linkerkant bij NEC, maar zijn beslissende voorzet bij de 1-0 tegen Dinamo Boekarest kwam vanaf de rechterkant. "Ik had daar een vrije trap genomen, maar de bal werd afgeslagen en kwam weer bij mij terecht. Bij de herkansing zag ik Jhonny van Beukering vrijstaan en die kopte perfect raak." Tijdens een blessurebehandeling kreeg El-Ak te maken met een aanslag. "Vanuit het vak van Dinamo werd iets gegooi. Een lichtflits en ik schrok me dood, maar het was slechts een fonteintje. Dat viel dus mee."

Van Beukering voelde goal aankomen

Jhon van Beukering was de matchwinner namens NEC in de UEFA Cup-wedstrijd tegen Dinamo Boekarest. "Ik had de hele wedstrijd al een lekker gevoel. Ik was scherp, dat bleek al bij die buitenspelgoal. Ik voelde die goal aankomen, een perfecte voorzet waar ik alleen mijn kop nog tegenaan hoefde te zetten. Mijn dag kan niet meer stuk." ‘Beukie’ vreest de return in Boekarest niet. "Die fans zijn misschien gek, maar wij ook. We hebben een paar spelers die er ook wel wat van kunnen. Als we honderd procent geven, moet het lukken om door te komen."

Been heeft ongelooflijk genoten

NEC-icoon Leen Looyen noemde de wedstrijd tegen Dinamo Boekarest één van de beste uit de historie van de Nijmeegse club.
Trainer Mario Been vond dat een mooi compliment. "Leen kan het weten, die zit hier al een eeuwigheid. Maar oo in mijn tijd is dit een hele mooie wedstrijd. De nul was heilig en we hebben een doelpunt gemaakt, al hebben we onszelf nog tekort gedaan. Maar ik heb ongelooflijk genoten." In de slotfase gooiden de fans van Dinamo stoeltjes op het veld. "Dat kunnen ze daar niet doen, want het zijn allemaal staantribunes."

Bron Omroep Gelderland

Mario Been: ‘Twee tot drie goals meer moeten maken’

"Het enige verwijt dat ik kan maken, is dat we onszelf tekort hebben gedaan. We hadden er nog één of twee meer bij moeten prikken." Trainer Mario Been had na afloop louter complimenten over voor zijn ploeg, maar stipte toch nog een belangrijk punt aan. NEC overklaste Dinamo Boekarest, won met 1-0, maar wist haar openingsoffensief niet om te zetten in een doelpunt en na rust hielpen Saidi Ntibazonkiza en invallers Rutger Worm en Joel Tshibamba om zeep.

"We hebben geprobeerd op de nul te spelen. Ik heb tegen de mensen gezegd dat we moesten genieten van deze wedstrijd met zijn momenten. De meeste spelers kennen Europees voetbal enkel van de TV. De plezier en de beleving die ze uitstraalden op het veld, maakten me erg enthousiast. Ik wil de spelers een groot compliment geven."

Been lichtte er na afloop nog twee spelers bijzonder uit. "Het was prachtig om te zien hoe Saïdi Ntibazonkiza opstond. Hij werd ook terecht uitgeroepen tot Man of the Match. Jhon van Beukering toonde zich bovendien erg balvast en zorgde er voortdurend dat er spelers vanuit het midden konden opkomen."

Bron Elf.nl

Wisgerhof: ‘We lieten ons niet intimideren’

"Ik ben bijzonder tevreden. Er had meer ingezeten en het had eigenlijk 2-0 of 3-0 moeten worden. We hebben hoogstens één tot anderhalve kans weggegeven. Daarbuiten hebben we het achterin goed dichtgehouden." Aanvoerder Peter Wisgerhof toonde zich na afloop van de 1-0 overwinning op Dinamo Boekarest in de eerste ronde van de UEFA Cup tegelijk ook realistisch. "We kunnen daar over twee weken nog een heet avondje verwachten."

Zelf had Wisgerhof twintig minuten voor tijd ook de 2-0 op zijn hoofd. Zijn kopbal uit een vrije trap van de linkerkant van Youssef El-Akchaoui ging over. "Ik schrok ervan hoe vrij ik stond, maar ik kreeg de bal niet goed op het hoofd. Hij kwam nog vrij lastig. Maar met iets meer precisie hadden we vandaag inderdaad met een ruimere stand gewonnen."

NEC liet zich tijdens de wedstrijd niet intimideren door de spelers en zogenaamde supporters van Dinamo Boekarest. Ondanks dat hij een elleboog ontving en na afloop met een dikke lip rondliep. "De trainer hamert hier ook op en legt boetes in het vooruitzicht. We zijn hier uitstekend mee omgegaan. We moeten nu genieten van deze uitslag."

De tegenstand van Dinamo Boekarest viel hem een klein beetje tegen. "Ze hebben ons misschien onderschat. Als je ziet hoe ze ons vooraf benaderden. Ze zagen ons als een kleine Nederlandse club en zouden wel even van ons winnen. Maar we laten tegenwoordig het kaas niet meer zo makkelijk van het brood eten."

Bron Elf.nl

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan