De Pers: NEC-Dinamo Boekarest

Van Beukering kopt NEC naar zege

NEC heeft in eigen huis goede zaken gedaan in de UEFA Cup. De Nijmegenaren wonnen met 1-0 van Dinamo Boekarest.

NEC gaf met de overwinning de rentree, na vijf jaar afwezigheid, op Europees niveau extra glans. De revelatie van vorig seizoen in de Eredivisie controleerde de eerste helft de wedstrijd, maar wist dit niet te bekronen met een treffer. Jhon van Beukering (foto) wist op slag van rust wel de score te openen, echter zijn doelpunt werd wegens buitenspel afgekeurd. Lorenzo Davids onderschepte een slechte pass van Julio Cesar, maar Van Beukering stond achter de laatste verdediger van Dinamo.

Van Beukering was na rust nogmaals trefzeker en ditmaal telde zijn doelpunt wel. De geblokte aanvalsleider kopte uit een voorzet van linksback El-Akchaoui de 1-0 tegen de touwen. Na de openingstreffer van NEC zette Dinamo, dat had gekozen voor een behoudende tactiek, meer aan. Het resulteerde echter niet in de gelijkmaker.

NEC kreeg via onder andere Worm, Ntibazonkiza en Wisgerhof nog een aantal kansen op de 2-0, maar deze vielen niet. De beste was in de 81e minuut nog voor invaller Joel Tshibamba, die de bal na een knappe sprint naast schoof. Desondanks maakte trainer Mario Been met zijn elftal een goed beurt in Europa en heeft het uitzicht op de groepsfase.

Bron: Elf.nl

NEC glansrijk langs Boekarest

NEC is zijn Europese avontuur uitstekend begonnen. De eerste UEFA CUP-wedstrijd van de Nijmeegse ploeg tegen Dinamo Boekarest is geëindigd in 1-0. De ploeg van Mario Been was duidelijk te sterk voor de Roemenen. Jhonny van Beukering maakte na bijna een uur de enige treffer. De returnwedstrijd in Boekarest is op 2 oktober

De sfeer in het stadion werd nog even grimmig toen Roemenen met vuurwerk en stoeltjes gooiden naar NEC-fans. Tientallen NEC-supporters hebben het stadion hierdoor kort voor het einde van de wedstrijd verlaten. De ME ging het stadion in en herstelde de rust.

De NEC-fans hadden een grote gebeurtenis gemaakt van de wedstrijd: voorafgaand kwamen ze bijeen in de binnenstad van Nijmegen. Ruim 300 supporters van Dynamo kwamen naar Nijmegen; veel kwamen wel te laat. Het was de derde keer in de geschiedenis van de NEC dat ze Europees voetbal speelde. TV Gelderland zond de wedstrijd rechtstreeks uit. Ook was de wedstrijd live te zien via www.omroepgelderland.nl.

Bron: Omroep Gelderland

Aanslag op NEC-speler El-Akchaoui

NEC kan over twee weken in Boekarest, in de return van de eerste ronde in de UEFA Cup, het nodige verwachten van de supporters van het plaatselijke Dinamo. Een voorproefje ondervond Youssef El-Akchaoui donderdagavond in Nijmegen, waar NEC het eerste duel met 1-0 won, alvast.

Tijdens een blessurebehandeling, tegen het einde van de wedstrijd, werd er door de Roemeense fans, ook wel de ‘Rode Honden’ genaamd, vuurwerk richting El-Akchaoui gegooid. "Ik schrok me dood", verklaarde de verdediger na alfoop. "Ik zag plotseling een flits. Het leek een ‘fonteintje’ ofzo. Achteraf bleek het allemaal mee te vallen."

Bron: Telegraaf.nl

Wangedrag Dinamo-fans ontsiert UEFA Cup-duel

Stoeltjes die vanaf de tribune naar onderen en andere vakken werden gegooid, hatelijke armgebaren en gegooid vuurwerk. Het brandende vloeisel werd zelfs geworpen in de vakken van de NEC-supporters, die enkele keren moesten duiken om niet geraakt te worden. Datzelfde gold voor Youssef El-Akchaoui, die op de grond lag vanwege een buikblessure. De supporters van Dinamo Boekarest gedragen zich vanavond tijdens de tweede helft van de UEFA Cup-ontmoeting in Nijmegen tegen NEC schandalig.

"We hebben gezien hoe ze nu reageren. Ons wacht over twee weken een heet avondje", gaf trainer Mario Been na afloop al cynisch aan. De 350 aanwezige supporters uit Roemenië moesten uiteindelijk in bedwang worden gehouden door de opgetrommelde ME. Die ging eerst naar een groep NEC-supporters, die in de slotfase de sprong richting het uitvak maakte, nadat een kind werd getroffen door een gegooide vuurpijl.

Na afloop waren er nog langere tijd vele rellen in en rond het stadion.