Reacties van Schone, Been, El-Ak en El-Kabir

Been: Spurs is paar klassen beter

De confrontatie met Tottenham Hotspur was voor alles leerzaam voor de spelers van NEC. "Ze zijn een maatje te groot, dat merk je aan alles", zag ook trainer Mario Been. "Ze zijn fysiek een klasse, misschien wel een paar klassen, beter als wij. We hebben gespeeld naar onze mogelijkheden. We lijken in het begin geïmponeerd. Daarna is ons veldspel beter, maar creëeren we te weinig." Om de poule te overleven met NEC nog twee keer winnen. "Er komen nog twee fantastische wedstrijden en we gaan ervoor. Maar de competitie is belangrijker. Zondag wacht Volendam."

Schöne voelt zich een beetje slecht 

De 0-1 nederlaag tegen Tottenham zat NEC middenvelder Lasse Schöne niet lekker. "Ik voel me een beetje slecht", zegt de jonge Deen. "Ik vond Spurs niet geweldig. Als we gingen voetballen, konden we goed meekomen. Zie op het laatst met die lange ballen. Dat vinden ze prettig, dan koppen ze alles makkelijk weg." Schöne vond de nederlaag onnodig. "Die 0-1 had niet gehoeven. We geven bijna niks weg. Alleen creëeren we ook weinig. De laatste paar meter was niet goed vandaag. Nu moeten we volgende week in Moskou maar 3 punten pakken."

El Kabir houdt shirt na zijn droom

Terwijl de meeste spelers van NEC drukke pogingen deden om hun shirt te ruilen, was Moestafa El Kabir daar volstrekt niet mee bezig. "Ik bewaar mijn eigen shirtje, ik geef mijn debuutshirt niet zomaar weg. Dit was zeker weten een droom, ik vind dat we het niet onaardig hebben gedaan." El Kabir had de beste kans namens NEC. "Youssef El-Akchaoui gooide de bal de zestien in. Die bal komt zo op mijn snuit en ik denk: niet twijfelen, maar uithalen. Het was een aardige bal, maar niet goed genoeg. Gomes pakte hem, dat is natuurlijk ook echt een geweldige keeper."

El Akchaoui: zo werkt dat in Europa 

NEC-verdediger Youssef El Akchaoui genoot vooral voor rust veel vrijheid aan de linkerkant. "We hebben goed gespeeld", aldus de linksback. "Wij stonden goed. Zij ook. We letten één keer niet op en dat was gelijk raak. Zo werkt dat in Europa, zeker tegen Tottenham. Je kunt wel genieten van zo’n wedstrijd. Tussen aanhalingstekens. Deze wedstrijden speel je niet vaak in je leven."
Gevraagd naar een vergelijk met de duels tegen Dinamo Boekarest, zegt El Akchaoui: "Het zijn allebei rattenploegen. Als je even niet oplet maken ze je af. Kijk naar vanavond."

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan