De Pers: NEC-Spurs

NEC kan Tottenham geen pijn doen

NEC is er in eigen huis niet in geslaagd voor een stunt te zorgen tegen Tottenham Hotspur. De Engelsen wonnen met 0-1. De Gelderse ploeg bood naar behoren partij. Het affiche voorafgaand aan het duel in de groepsfase van de UEFA Cup was er één om te smullen. Tottenham Hotspur is een grote naam in het internationale voetbal, hetgeen zorgde voor een uitverkocht huis.

Maar naam en status betekenen lang niet alles. Tottenham Hotspur is het seizoen dramatisch slecht begonnen in de Premier League en ontdeed zich om die reden al snel van manager Juande Ramos. Onder diens opvolger Harry Redknapp heeft de Londense club de weg omhoog in de Premier League weer gevonden. De UEFA Cup-wedstrijd tegen NEC ging men dan ook met vertrouwen tegemoet.

Tottenham, dat veel sterren in Londen had achtergelaten, hoefde in Nijmegen niet vol gas te geven om NEC over de knie te leggen. In minuut veertien moest doelman Babos het leder al uit het net vissen. O’Hara maakte het doelpunt namens Tottenham Hotspur.

Een afgang dreigde, maar het in vergelijking met de Spurs kwalitatief arme NEC liet zich het kaas niet van het brood eten. Het resulteerde zelfs in een grote kans voor El-Kabir. Zijn schot belandde op de vuisten van Gomes. De oud-doelman van PSV, die in Engeland de grootse vorm mist, toonde daarmee weer zijn klasse. Tottenham speelde de rest van de wedstrijd geroutineerd uit en kwam, mede door het kwaliteitsverschil, niet meer in de problemen.

Bron: Elf.nl

NEC kan het Spurs niet moeilijk maken en verliest

Ook het tweede groepsduels in het UEFA Cup-toernooi is voor NEC geëindigd in een nederlaag. In De Goffert had Tottenham Hotspur genoeg aan een vroeg doelpunt. De Engelsen kwamen zelf nauwelijks in problemen en wonnen met 1-0.

NEC had het eerste groepsduel met 3-2 verloren van Dinamo Zagreb en moest voor eigen publiek op zoek naar de eerste punten. De ploeg van Mario Been kwam tegen Tottenham echter geen moment in de wedstrijd. The Spurs zetten vroeg druk en daarmee had NEC het erg moeilijk.

Na twintig minuten spelen werd NEC voor het eerst en voor het laatst gevaarlijk. Moestafa El Kabir, die zaterdag was gedebuteerd tegen NAC Breda (1-1), haalde hard uit, maar vond doelman Gomes op zijn weg. Het was de enige keer dat de voormalige PSV’er reddend op hoefde te treden.

NEC keek toen al tegen een 1-0 achterstand aan. De Nijmegenaren verdedigden bij tijd en wijle te passief en dat was ook bij het tegendoelpunt het geval. Gareth Bale kreeg vrije doorgang op de linkerflank, diens voorzet werd door Frazier Campbell op de lat getikt en Jamie O’Hara kopte in de rebound alsnog raak.

Tottenham kreeg wel vaker veel ruimte om te combineren, maar de gasten verzuimden de wedstrijd vroegtijdig te beslissen. Ondanks het matige spel hield NEC daardoor kans op een positief resultaat.

Coach Mario Been probeerde de kansen te keren door met Rachid Bouaouzan en Joel Tshibamba twee extra aanvallers in te brengen, maar dat had niet het gewenste resultaat. NEC vond geen gaten in het overvolle centrum van The Spurs.

Met nul punten uit twee wedstrijden zal het voor NEC lastig worden zich te plaatsen voor de volgende ronde. De Nijmegenaren spelen nog een uitwedstrijd bij Spartak Moskou en krijgen nog bezoek van Udinese. Tottenham Hotspur staat er met zes punten uit drie duels een stuk beter voor.

Bron: Vi.nl

Groep D: NEC verliest thuis nipt van Tottenham

NEC heeft donderdag in het eigen Goffert-stadion niet voor een stunt kunnen zorgen. De Nijmegenaren verloren met 1-0 van het gerenommeerde Tottenham Hotspur dat aan een doelpunt van Jamie O’Hara genoeg had voor de winst.

Door de nederlaag lijkt het avontuur van NEC in de UEFA Cup zijn langste tijd te hebben gehad. Na twee duels heeft de ploeg van trainer Mario Been nog steeds nul punten. Eerder verloor NEC van Dinamo Zagreb (3-2).

NEC, een bescheiden provincieclub toch, weerde zich kranig tegen de duurbetaalde voetballers uit de Engelse Premier League maar de kans op een stunt leek nooit aanwezig. Manager Harry Redknapp kon om uiteenlopende redenen niet beschikken over toppers als Luka Modric, Roman Pavljoetsjenko, Ledley King en Jermaine Jenas maar hield voldoende kwaliteit over met als bekendste namen Jonathan Woodgate en Darren Bent.

Tottenham Hotspur gaf de Nijmegenaren volop gelegenheid om aan aanvallen toe te komen, zonder daarbij de controle over het duel ook maar een moment te verliezen. De Engelsen werden daarbij gesteund door een vroege voorsprong. De eerste goede aanval van de Spurs, na bijna een kwartier spelen, was meteen raak. Frazier Campbell kopte de bal uit een voorzet van Gareth Bale eerst nog op de lat, in de rebound was het via O’Hara alsnog raak (0-1).

Onder aanvoering van Lasse Schöne zocht NEC daarna geduldig naar openingen in de Engelse defensie. De laatste linie van de Spurs bleef echter eenvoudig overeind. Meer dan schoten uit de tweede lijn van Jhonny van Beukering en Youssef El-Akchaoui kwam NEC voor rust niet. Doelman Heurelho Gomes, die in Engeland nog ver verwijderd is van de status als topkeeper die hij opdeed bij PSV, hoefde alleen in actie te komen bij een knal van Moestafa El-Kabir. De 20-jarige aanvaller speelde pas zijn tweede duel in de basis van NEC.

Met Dominique Kivuvu voor de tegenvallende Arek Radomski probeerde Been in de tweede helft meer grip op het middenveld te krijgen. Veel effect had dat niet. Terwijl NEC tegen beter weten in bleef hopen op die ene grote kans, behield Tottenham met sterk positiespel eenvoudig de controle. Bent kreeg kort na rust de grootste kans van de tweede helft. Zijn geplaatste kopbal werd door Gabor Babos knap uit het doel getikt. NEC gaat volgende week woensdag op bezoek bij Spartak Moskou.

Alleen bij een overwinning in de Russische vrieskou lijken de mannen van Been nog aanspraak te kunnen maken op een langer verblijf in de UEFA Cup. In de laatste groepswedstrijd wacht Udinese.

Bron: FCUpdate.nl

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan