Reacties Sibum, Lens & Been + video na NEC-Ajax

NEC vergeet Ajax pijn te doen.

Klik hier voor de video

Bron: Depers.nl

Bas Sibum is absoluut niet blij
Met strakke koppies gingen de spelers van NEC na het gelijkspel tegen Ajax de kleedkamer in.

"Ik ben hier absoluut niet blij mee", zegt nieuwkomer Bas Sibum. De Middenvelder maakte direct een uitstekende indruk in zijn sturende voortrekkersrol. "We maken één fout en dat is dodelijk. Het publiek gaf ons nog wel een steuntje in de rug. Dat was juist na de 1-1 heel belangrijk."

Sibum haalde het eindsignaal op zijn tandvlees. "Ik ben helemaal kapot. Ik heb een paar weken niet gespeeld en kan nog net praten nu. Maar woensdag staan we er weer. Geen probleem."

Goal Lens is emotionele bevrijding
Jeremain Lens werd alom beschimpt na zijn rode kaart tegen FC Zwolle. De jonge aanvaller vond eerherstel tegen Ajax via een goal.

"De 1-0 voelde als een bevrijding voor mij", zegt Lens. "Dat ik ingehouden juich komt door de gemixte emoties. Ineens roepen supporters je naam. Even eerder schelden ze nog tegen je. Zo werkt het ja, dat weet ik. Ik snap het ook, ik had weinig laten zien."

Lens is dus schuldbewust over het (recente) verleden. "Ik liep dinsdag naar buiten en iemand riep iets. Ik moest erom lachen. Dat werd verkeerd uitgelegd. Ik heb dat nu afgesloten."

Mario Been op de persconferentie
Mario Been (trainer NEC): ,,Na het debacle van afgelopen dinsdag tegen FC Zwolle stond er vandaag gelukkig een heel ander NEC op het veld. Dat vind ik een groot pluspunt. De afgelopen dagen hebben we inderdaad nog uitgebreid nagesproken over de wedstrijd van dinsdag. Gelukkig werd dit goed opgepakt en stond er een heel ander team.

We begonnen goed aan de wedstrijd en ik koos vooraf ook met opzet voor een andere opvulling op de linkerkant. Door Youssef El-Akchaoui op het middenveld te posteren, kozen we ervoor om er heel kort op te zitten. Haast elke tweede bal was daardoor voor ons. Ajax kreeg geen mogelijkheid om op een normale manier op te bouwen. De spitsen hebben daarbij vandaag ook veel arbeid verricht. Hier wil ik ook een extra compliment maken richting Jeremain Lens. Ik kreeg veel kritiek dat ik hem na dinsdag opnieuw in de basis zette, maar als hij speelt zoals vandaag is hij in potentie één van de beste spitsen van ons land.

Voorin koos ik met opzet ook voor lopende mensen, want zo dacht ik meer kans te hebben tegen hun defensie. Dat pakte goed uit, alleen hielden we Ajax zelf in leven. Voor rust hadden we twee tot drie keer vaker moeten scoren. Als we de kansen op de juiste wijze hadden uitgespeeld, konden we voor rust al de genadeklap uitdelen. In de rust heb ik met opzet niet gesproken over winst of gelijkspel, want dat zou betekenen dat we achteruit zouden gaan lopen. Ajax ging in de tweede helft verder met drie verdedigers, waar we even moeite mee hadden. Na vijf minuten in de tweede helft heb ik dit omgezet door met twee spitsen verder te gaan en een extra mannetje op het middenveld te posteren. Want stel dat de bal een keer verkeerd valt, krijg je wel de gelijkmaker om de oren. We bleven goed bij de les en Gábor Babos hield ons met een fantastische redding op de been. We krijgen ook drie honderd procentkansen, die erin hadden gemoeten. Maar dan komt het probleem om de hoek kijken, wat ons al het hele seizoen parten speelt. We komen zo moeizaam tot scoren.

Door een foutje van uitgerekend Krisztian Vadocz, die goed speelde, valt prompt ook de 1-1. Daarna krijgen we opnieuw twee tot drie goede kansen, maar worden die ook niet benut. Dan blijft het tot het laatste fluitsignaal billen knijpen en hoop je dat je een punt over de streep trekt. Maar het gevoel na afloop is goed. Tegen FC Twente, de best voetballende ploeg van de Eredivisie, hadden we moeten winnen. En vandaag tegen Ajax, opnieuw een ploeg met enorm veel potentie, ook. Gelukkig keren deze week Jonas Olsson en Lorenzo Davids weer terug van schorsingen en komt ook Mark Otten eraan, waardoor ik weer keuzes moet maken. Van mijn spelers vraag ik om alles te geven. Daardoor ben ik na afloop tevreden, maar liever had ik dat we er nog één of twee meer hadden ingeschopt. Tenslotte wil ik nog een compliment maken over Bas Sibum. Hij is een waar verlengstuk van de trainer in het veld en dat zag ik vandaag ook als grootste winstpunt.’’

Bron: Omroep Gelderland & Officiële NEC website

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan