Reacties na Roda JC – NEC

Wisgerhof: gevoel van onverslaanbaarheid

Peter Wisgerhof had gemengde gevoelens over de 1-0 overwinning van NEC bij Roda JC. "We hadden de eerste helft eigenlijk vier of vijf goals moeten maken, dan was de thuiswedstrijd een formaliteit geweest. Nu baal ik toch een beetje, al is dit natuurlijk een goed resultaat. En thuis zijn we moeilijk te verslaan, we hebben het gevoel dat we onverslaanbaar zijn." Het staken van de wedstrijd vond de NEC-aanv oerder vervelend. "Zij konden de organisatie opnieuw neerzetten en de wedstrijd bloedde daarna dood."

Mario Been: we zijn er nog lang niet

Trainer Mario Been had genoten van het spel van NEC tegen Roda JC in de play-offs. "In de fantastische eerste helft hadden we kunnen zorgen dat ze zondag in een zetel zouden zitten. Het had minimaal 0-3 kunnen staan. Nu blijft het nog steeds spannend. We zijn er nog lang niet." De succestrainer was niet boos. "Nee, dat niet, maar we waren wel te gemakzuchtig in de afronding. We gingen te veel voor de eigen eer in plaats van af te spelen. Maar wel een compliment dat we zoveel kansen creëren."

Lens praat volgende week met AZ

Jeremain Lens heeft volgende week een gesprek met AZ, dat hem dit seizoen verhuurt aan NEC. "Ik wil in principe wel terug. AZ is nog geen topclub, maar dat is het wel aan het worden. Als ik terug ga, wil ik wel aan spelen toekomen. Zekerheid bestaat niet in het voetbal, maar ik heb geen zin om voornamelijk op de bank te zitten en in het tweede te spelen, dan blijf ik liever bij NEC." NEC wil Dani Fernandez proberen te behouden. Hij moet de opvolger worden van rechtsback Muslu Nalbantoglu, die naar Kayserispor vertrekt.

Bron: Omroep Gelderland

Sibum: "Bij rust had het 0-4 of 0-5 moeten staan"

"Een gemiste kans. De bal werd licht van richting veranderd onderweg door Cheikh Tioté, maar die had ik natuurlijk moeten maken." Bas Sibum had na twee minuten NEC in Kerkrade al op een 0-1 kunnen, zo niet moeten brengen, nadat hij de bal op een presenteerblaadje kreeg toegespeeld van Brett Holman. Vier minuten later kwam NEC toch op voorsprong tegen uitgerekend de oude werkgever van Sibum, Roda JC.

"Met de rust moeten we met 0-4 of 0-5 voor staan. We lieten in de eerste helft heel mooi voetbal zien. We kregen echt honderd procent-kansen. Aan de tweede helft begonnen we niet goed. Roda JC had wel veel balbezit, maar kwam tot één schot op doel. Daarna lieten ze zich inzakken en vonden ze 0-1 blijkbaar een goed resultaat."

Trainer Raymond Atteveld bevestigde de geschetste situatie. "De onderbreking kwam ons niet verkeerd uit. Een aantal jongens zat er doorheen. We besloten echter om niet meer te gaan voor de gelijkmaker en zo het risico lopen de 0-2 te incasseren, maar om de zaak achterin dicht te gooien. We zetten nu alles op zondag. Daar is alles nog mogelijk."

Achteraf gaf de oefenmeester van de Kerkraadse ploeg ook aan dat hij blij was dat de schade tot 0-1 beperkt was gebleven. "Dat biedt tenminste nog perspectief voor de return."

Bron: Elf

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan