De Pers: Roda JC – NEC

NEC is te lief voor gefrustreerd Roda JC

NEC heeft de eerste stap gezet op weg naar Europees voetbal. In het eerste play-offduel met Roda JC wonnen de Nijmegenaren in Limburg met 1-0. Gezien het spelbeeld en de kansen was dat mild. De ploeg van coach Mario Been dartelde vaak langs hun tegenstanders en kreeg kans op kans. De schade voor Roda bleef beperkt tot één tegentreffer, waar een stuk of drie een realistischere afspiegeling was geweest.

In de zesde minuut scoorde Brett Holman. De Australiër kreeg de bal fraai aangespeeld van Jhonny van Beukering, nam knap aan, omspeelde doelman Bram Castro en tikte de bal in het lege doel. Holman kreeg nog twee enorme kansen, maar werkte die keren slecht af. Jeremain Lens was eveneens gevaarlijk en kwam vaak in kansrijke positie. Ook zijn pogingen leverden niets op.

Roda zette daar bar weinig tegenover. De ploeg van coach Raymond Atteveld doolde over het veld en deed NEC nooit pijn. De ellende liep op toen invaller Ger Senden, bezig aan zijn afscheidstournee, in de 53ste minuut een rode kaart kreeg. Senden probeerde Van Beukering af te stoppen, maar zijn sliding was te laat. Met als resultaat dat het 36-jarige club clubicoon de spits van NEC onderuit gleed en hem de open weg naar het doel ontnam. Scheidsrechter Bas Nijhuis gaf een logische rode kaart.

De aanhang van Roda JC was het daar niet mee eens. Luidkeels botvierden de Limburgse fans hun woede. Meer dan twintig minuten hoorde Nijhuis de verwensingen aan voordat hij overging tot een afkoelingsperiode. Eenmaal weer in actie kreeg NEC opnieuw een uitgelezen mogelijkheid, maar invaller Tim Janssen kopte over. Het bleef daardoor bij die ene treffer van Holman op de voor Roda trieste, maar nog niet fatale avond. Zondag staan de twee clubs in Nijmegen tegenover elkaar.

Bron: VI.nl

NEC neemt uitstekend resultaat mee bij Roda JC

NEC heeft in de eerste wedstrijd in de play-offs om Europees voetbal uitstekende zaken gedaan door Roda JC in Kerkrade met 1-0 te kloppen. De Nijmegenaren waren veel te sterk voor de zwakke Limburgers, die blij mochten zijn dat NEC slordig omsprong met de vele kansen.

Roda JC speelde bijna de gehele tweede helft met een man minder, na de rode kaart voor routinier Ger Senden. Arbiter Bas Nijhuis legde het duel een kwartier voor tijd even stil, omdat hij de kwetsende spreekkoren van de Kerkraadse aanhang aan zijn adres beu was.

Bron: FCUpdate.nl

Uitstekend NEC wint bij Roda JC

NEC heeft de eerste wedstrijd in de play-offs voor UEFA-cup met 1-0 gewonnen bij Roda JC NEC kende een vliegende start. Sibum miste en liep daarbij tegen de paal op, maar even later opende Brett Holman de score op aangeven van Jhon van Beukering. NEC speelde uitstekend, maar miste legio kansen. Na rust kreeg Senden rood voor een overttreding op Van Beukering. Na spreekkoren tegen scheidsrechter Nijhuis werd het duel tijdelijk gestaakt, maar NEC was ook daarna superieur en vergat alleen de score nog verder op te voeren.

Bron: Omroep Gelderland