Reacties na NEC-FC Utrecht

Been: ‘We hebben onszelf tekort gedaan’

NEC verloor zondagmiddag voor eigen publiek met 2-1 van FC Utrecht, nadat het een kwartier voor tijd nog op voorsprong stond. Volgens trainer Mario Been (foto) was de nederlaag absoluut niet nodig. ‘We hebben onszelf tekort gedaan door de kansen die we niet wisten te benutten.’

‘Je weet dat je een zware week krijgt met belangrijke wedstrijden,’ sprak Been tegenover NOS Langs de Lijn. ‘In het eerste deel van de wedstrijd begonnen we goed, maar een kwartier voor rust gingen we achteruit lopen. In de tweede helft was Utrecht beter, maar je krijgt kansen die er toch in moeten. Bas Sibum die op de onderkant van de lat schoot, Collins John had nog een kans op de 2-1. Zo hebben we het deksel op de neus gekregen.

Tim Janssen: "Ik kan niet verwachten dat ik altijd speel"

Het was voor het eerst dat bij een wissel van Tim Janssen zijn naam werd gescandeerd door de fans.

"Dat was nieuw voor me", aldus de Brabantse aanvaller. "Mooi als mensen je steunen. Wat ze daarvoor altijd zeiden was vaak minder sportief, ik speel ook voor NEC en je hoort je club te steunen, volgens mij."

Janssen heeft het moeilijk met zijn situatie bij NEC. "Ik kan niet verwachten dat ik altijd speel. De concurrentie is goed. Er gaat nog geen alarm af voor mij. Ik speel pas de laatste weken weinig. Maar als dat lang duurt is dat niet leuk."

Klik hier voor de video reactie van Been. En klik hier voor de video reactie van Collins John.