Reacties na Feyenoord-NEC

‘Komiek’ Been: "AC Milan zal trillen in zijn tuigie"
Trainer Mario Been van NEC had zondag na de zege op zijn grote liefde Feyenoord (0-2) de lachers op zijn hand. "We hebben Europa met deze uitslag wel even laten schrikken. AC Milan zal trillen in zijn tuigie", sprak de voormalige spelbepaler in onvervalst Rotterdams.

Been doelde op de loting dinsdag in Nyon voor de groepsfase van de UEFA Cup. NEC verzekerde zich donderdagvond in Roemenië verrassend van een verlenging van het Europese avontuur. "De uitschakeling van Dinamo Boekarest heeft mijn jonge ploeg enorm veel zelfvertrouwen gegeven. Ja, Dinamo Boekarest, ik zeg het nog maar even, omdat het zeker geen achterafploegie was."

Op de vraag of zijn spelers na de zware wedstrijden in Roemenië en Rotterdam toe waren aan een paar dagen rust, antwoordde Been gevat: "Ja, we gaan twee weken naar de camping met z’n allen. Maar zonder gekheid, de spelers krijgen uiteraard een paar vrije dagen. Over twee weken komt Vitesse op bezoek. Dat is opnieuw een zware opdracht voor ons. We blijven mikken op een plaats bij de eerste tien in de eredivisie."

Collega Gertjan Verbeek wenste Been bij het afscheid in de perskamer veel plezier op de camping. "Ja, bedankt. Het is er ook wel weer voor", verwees de welbespraakte en succesvolle NEC-coach naar de verregende zondag in De Kuip.

Wisgerhof: scheids zag het goed
NEC-verdediger Peter Wisgerhof kreeg geen penalty tegen na duw- en trekwerk met Feyenoord-aanvaller Diego Biseswar. "Ik heb het gevoel dat er meer aan mij werd getrokken dan andersom. De scheidsrechter had goed zicht en maakte denk ik de goede beslissing", vindt de aanvoerder. Collega-verdediger Ramon Zomer: "We hebben een goede week gehad. We willen deze reeks doorzetten. We hebben nu twee weken rust. Dan de volgende wedstrijd. Die is heel belangrijk. Iedereen heeft het over de wedstrijd tegen Vitesse."

Janssen: blij in de basis te staan 
Tim Janssen verving bij NEC Jhon van Beukering in de basis en scoorde tegen Feyenoord: "Ik weet dat Timmer altijd voor de lange hoek kiest dus schoot ik in de korte hoek raak. Blij weer eens in de basis te kunnen staan en te laten zien wat ik kan, want ik heb zachtjes uitgedrukt een heel vervelend jaar achter de rug. De trainer maakte andere keuzes, dat is zijn goed recht. Maar als voetbal je vak is, is het heel moeilijk om op zondag op de tribune te zitten. Maar ik ben altijd hard blijven werken. Dat is het enige wat ik kan. Het is mooi dat ik het nu heb kunnen laten zien."

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan