De Pers: Feyenoord-NEC

NEC dompelt stuntelend Feyenoord verder onder

Feyenoord heeft ook punt negen, tien en elf ingeleverd. Op de vijfde speeldag leden de Rotterdammers in de eigen Kuip een 2-0 nederlaag tegen NEC. De kletsnatte grasmat bleek Feyenoord niet gunstig gezind. De ploeg van coach Gertjan Verbeek kwam mede daardoor op achterstand. Tim de Cler leek probleem loos te kunnen ingrijpen, maar gleed uit. Tim Janssen profiteerde en werkte de bal eenvoudig langs Henk Timmer.

De openingsgoal in de 47ste minuut maakte een einde aan een redelijk gelijkopgaande wedstrijd. Voor rust kregen beide teams één enorme kans. Georginio Wijnaldum was het laatste station van een fraaie Feyenoord-aanval, maar stiftte de bal via de lat over. Timmer voorkwam een NEC-goal met een reflex na een solo en een gevaarlijk schot van Ntibazonkiza. De aanvaller uit Burundi had in de 55ste minuut wél succes. In een twee-tegen-twee-aanval koos hij voor een passeeractie. En mede omdat Giovanni van Bronckhorst maar achteruit bleef lopen, hoefde Ntibazonkiza na zijn geslaagde schijnbeweging alleen Timmer nog te verschalken.

Feyenoord zette daarna nog wel aan en opnieuw Wijnaldum was dicht bij een doelpunt toen hij opnieuw te hoog mikte met een lob. NEC kreeg echter een veel betere mogelijkheid. Invaller Rutger Worm gleed in, maar mikte van dichtbij naast het doel. De zege van NEC was de tweede overwinning op rij voor de ploeg van coach Mario Been in De Kuip. Feyenoord verloor al drie keer dit seizoen en moet het met vier punten uit vijf duels doen met een veertiende plaats. NEC stijgt naar een voorlopige zevende plek op de ranglijst.

Bron: VI.nl

NEC bezorgt Feyenoord flinke kopzorgen

Feyenoord heeft zondag in de eigen Kuip opnieuw verloren van NEC. De Rotterdamse ploeg ging met 0-2 onderuit door doelpunten in de tweede helft van Tim Janssen en Saidi Ntibazonkiza. Voor Feyenoord was het alweer de derde nederlaag in vijf competitieduels. Beide ploegen plaatsten zich donderdagavond voor de groepsfase van de UEFA Cup. Feyenoord deed dat in Zweden, NEC in Roemenië. De Nijmeegse ploeg van trainer Mario Been (oud-Feyenoord) won vorig seizoen ook al in De Kuip (1-3).

Bron: FCUpdate.nl

NEC klopt Feyenoord in De Kuip

NEC heeft zondag in De Kuip met 2-0 gewonnen van Feyenoord. Tim Janssen en Saidi Ntibazonkiza maakten de doelpunten. Voor rust was Feyenoord wat sterker. Makaay schoot naast en na een goede aanval stiftte Wijnaldum op de lat.

Kort na rust weigerde arbiter Kuipers een penalty te geven na duw- en trekwerk van Ramon Zomer en Biseswar. In de aanval daarop gleed De Cler uit en schoot Janssen simpel in. Even later ging Ntibazonkiza solo door en rondde goed af. NEC hield ruimte voor counters. Zo schoot Worm net naast. NEC vestigt zich nu in de subtop.

Bron: Omroep Gelderland