Overgang Ax naar Germania definitief beklonken

Vandaag in de Gelderlander.

Germania strikt Patrick Ax
Overgang profvoetballer naar hoofdklasser definitief beklonken.

Met de komst van Pa­trick Ax heeft Germania de selec­tie voor komend seizoen rond. De aanvaller en de kersverse Groes­beekse hoofdklasser waren al lan­ger in gesprek, gisteren is de over­schrijving definitief beklonken.

Met Ax haalt Germania een opval­lende versterking binnen. De links­poot speelde de afgelopen twaalf jaar onafgebroken in het profvoet­bal. De voormalig speler van on­der meer NEC, De Graafschap en Vitesse komt over van eerstedivi­sionist Go Ahead Eagles. „Met de komst van Ax zijn we klaar voor het nieuwe seizoen”, laat Germa­nia- trainer Camiel Jager weten. „Ik ben erg tevreden dat hij bij ons komt voetballen. We hebben vol­gens mij een sterke selectie.”

Ax raakte na enkele gesprekken on­der de indruk van de Groesbeekse hoofdklasser. Een laatste gesprek trok hem deze week definitief over de streep. „Het gaat er best professioneel aan toe bij Germa­nia, ik heb er zin om bij de club te spelen. En ik heb meteen een mooie vuurdoop, met de derby te­gen De Treffers”, zegt Ax.

De aanvaller hoopte nog wel op een langer verblijf in het betaald voetbal, maar wilde niet te lang wachten voordat hij zekerheid had. „Mocht er nog een mooie club komen uit het betaald voet­bal, dan kan ik altijd nog weg. Dat heb ik zo met Germania afgespro­ken. Je moet in het profvoetbal ook een beetje geluk hebben, dat ze net een speler op jouw positie nodig hebben en dat ze het in je zien zitten. Ik heb nu voor zeker­heid gekozen.” Met de keuze voor het amateur­voetbal geeft Ax een compleet nieuwe wending aan zijn loop­baan. „ Op mijn dertiende tekende ik mijn eerste contractje, ik heb al­tijd alles voor het voetbal opzij ge­zet. Jarenlang heb ik elke dag ge­traind, vanaf nu nog maar drie keer per week. Dat zal best gek zijn, ik ben benieuwd hoe het me zal bevallen.”

„Ik heb er wel heel veel zin in, ik hoop weer met veel plezier te voet­ballen. Wat dat betreft is het afgelo­pen seizoen bij Go Ahead me toch wat tegengevallen. Ik heb nu wat meer tijd voor andere dingen die ik leuk vind. Ik voetbal sinds enige tijd in een beachsoccerteam, dat vind ik geweldig om te doen. En ik denk er over om te gaan zaal­voetballen. Dat kan ik nu eindelijk gaan doen. Lijkt me erg leuk.”

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.