NEC had interesse in Cissé. Leonardo en Slory te duur!

Vandaag in de Gelderlander.

NEC sluit positief af op Aruba
Nijmegenaren winnen tweede oefenduel tegen kampioen van eiland.

NEC heeft het trainingskamp in het Ca­raïbisch gebied afgesloten met een 5- 0 zege op RCA. De kampioen van Aruba bracht woensdagavond een beduidend beter elftal op de been, dan de selectie van Bonaire die vier dagen geleden nog met 13-0 onderuit ging tegen de Nij­meegse eredivisionist.

Mario Been benutte het korte ver­blijf op Aruba – de ploeg vertrok dinsdag 1 juli van Bonaire en keert vandaag terug op Schiphol – voor twee pittige trainingen. „ De jon­gens hebben het zwaar gehad. Vooral de hitte was enorm”, wist de trainer van NEC die ook op de wedstrijddag ‘s ochtends zijn selec­tie nog onder handen nam.

Voor zo’n duizend toeschouwers ­de belangstelling was beduidend minder dan op Bonaire – verzorg­den Jhon van Beukering ( 2), Tim Janssen, Joël Tshibamba en Saïdi Ntizabonkiza de Nijmeegse pro­ductie. NEC speelde dit keer niet groots, maar had desalniettemin kansen genoeg om nog eens de dubbele cijfers te bereiken. „Dat dit niet gebeurde, had alles te ma­ken met de vele arbeid die we ver­richt hebben,” wist Been, die zijn Deense middenvelder Lasse Schö­ne met koorts terugstuurde naar het hotel.

De coach zette op Aruba ook een streep door de naam van Sekou Cissé. Via zijn voormalige ploegge­noot Bas Sibum had NEC een vis­je uitgegooid bij de Ivoriaanse aan­valler van Roda JC, maar verschil­lende sms-jes bleven onbeant­woord. Gisteren werd duidelijk waarom. Nantes heeft zich gemeld bij de Limburgers. „ En Cissé heeft wel oren naar een Frans avontuur. Dat maakt ons kansloos”, wist Been.

En dus blijven de Nijmegenaren op zoek naar twee vleugelaanval­lers met diepgang nu ook Slory en Leonardo lijken af te vallen, omdat de salarissen die beiden verdienen bij Feyenoord en Ajax de Nijmeeg­se begroting te veel onder druk zet­ten.

Vandaag keert de selectie van NEC terug op Schiphol. Na een onder­breking van twee weken, meldt de ploeg van Been zich maandag 21 juli weer op De Goffert voor het tweede deel van de voorbereiding. NEC keert vanmiddag terug van het trainingskamp in het Caraï­bisch gebied. De ploeg van trai­ner Mario Been won de laatste oefenwedstrijd met 5-0.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.