Olsson koos zelf ervoor niet te spelen

Jonas Olsson speelde uiteindelijk toch niet meer mee in het elftal van NEC. Tegenover Omroep Gelderland legt hij uit waarom.

"Het risico was te groot dat ik geblesseerd zou raken, concentratieproblemen zou hebben of niet vol de duels in zou gaan", verklaart Olsson. "Hoewel dat laatste me zeker wel was gelukt."

Als hij had gemoeten, had hij gespeeld. "Dat zei ik tegen de trainer. Die besloot me niet te laten spelen. NEC en ik wilde deze transfer allebei. Ik ben blij dat de club nog transfergeld voor me krijgt."

Olsson heeft zich al nieuwe doelen gesteld. "Ik wil een basisplaats verdienen in Engeland. En ik heb altijd gezegd dat ik voor de Zweedse nationale ploeg wil spelen. De kans dat me dat lukt in Engeland is groter."

"Ik ga NEC heel erg missen. Vooral de spelersgroep. De sfeer in de kleedkamer is echt geweldig hier. Ik ben alle mensen bij deze club heel erg dankbaar voor alles dat ze voor me hebben gedaan."

Overigens speelde zijn nieuwe club vandaag ook. Uit bij Bolton Wanderers kwamen beiden ploegen niet tot scoren. West Bromwich heeft hierdoor 1 punt na drie duels spelen.


Jonas, bedankt! Succes bij WBA

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.