NEC wil zich snel gaan versterken

Van de site van Elf.nl

NEC wil zich snel gaan versterken

"We willen, gaan en moeten ons versterken." De woorden van Jacco Swart, directeur Algemene Zaken van NEC, vanmorgen tijdens de seizoenspresentatie waren veelzeggend. Naast Lasse Schöne en het doorstromen de twee talenten Joey Brock en Joel Tshibamba wist de Nijmeegse ploeg nog geen nieuwe aanwinsten te presenteren. Dat gebeurde ook maandagochtend niet, toen de jaarlijkse perspresentatie plaatsvond. Deze keer gecombineerd met een presentatie voor de supporters, die massaal waren opgekomen.

"NEC staat de afgelopen jaren bekend om haar zorgvuldige beleid dat is gevoerd", ging Swart verder. "We hebben sportief een geweldig seizoen meegemaakt, maar de bomen reiken nog niet in de hoogte." Ook de suggestie dat NEC drie miljoen euro zou hebben ontvangen voor Brett Holman lachtte Swart weg. Dat is bij lange na niet betaald. Bovendien hebben we een herinvestering gedaan door het aantrekken van Lasse Schöne en zijn er externe financiers die op den duur rendement uit hun investering willen zien."

Carlos Aalbers, technisch directeur van NEC, gaf aan dat er vooral wordt gekeken naar vleugelspitsen. "We vinden dat een 4-3-3 speelwijze bij deze club het beste rendeert. Daarvoor zijn buitenspelers nodig. We zijn in gesprek met diverse spelers, maar spelers moeten hier op de eerste plaats wel willen spelen. Al duurt het inderdaad langer dan we hadden vooraf hadden verwacht om de selectie rond te krijgen."

"Geld blijft een probleem in het hedendaagse voetbal", vertelde trainer Mario Been. "De club is ambitieus, de trainer is ambitieus, maar we kunnen niet zomaar iedereen halen. We willen laten zien dat we een club zijn waar spelers zich verder kunnen ontwikkelen. Uiteindelijk moet er een elftal staan dat de successen van het afgelopen seizoen kan herhalen. Daar heb ik alle vertrouwen in."

De selectie van Jong NEC is overigens per direct versterkt met Shannon Carmelia, een uitvloeisel van de samenwerking met de nationale voetbalbond van de Nederlandse Antillen. Carmelia is 19 jaar en een rechtsback/rechtshalf.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.