NEC versterkt zich met oud-speler FC Barcelona

NEC heeft, na Jeroen Drost en Bas Sibum, opnieuw een speler aan de selectie toegevoegd. De 25-jarige Spanjaard Daniel Fernández Artola komt per direct op huurbasis over van Metalurg Donetsk, de oude club van coach Co Adriaanse.

Adriaanse is niet de enige Nederlandse trainer die Fernández onder zijn hoede gehad heeft. De Spanjaard begon zijn profcarrière immers bij het FC Barcelona van Frank Rijkaard. In de zomer van 2004 werd hij door Rijkaard bij de Catalaanse selectie gehaald. Twee jaar later maakte de verdediger de overstap naar Metalurg.

Overigens maakte NEC eveneens bekend dat de stageperiode van Jonathan Walasiak geen vervolg krijgt. De Nijmeegse ploeg biedt hem geen contract aan.

Bron: FC Update

UPDATE

NEC haalt met Dani Fernandez derde versterking binnen een week
Catalaanse rechtsback half jaar gehuurd van Metallurg Donetsk.

Het water mag NEC dan aan de lippen staan, het is be­slist niet zo dat de club zich zon­der slag of stoot neerlegt bij de dreigende verdrinkingsdood. Na Jeroen Drost en Bas Sibum sloeg technisch directeur Carlos Aalbers de Spanjaard Dani Fernandez aan de haak, de derde versterking in een week tijd. Eentje ook met in­drukwekkende antecedenten.

NEC huurt Daniel Fernandez Arto­la, zoals de rechtervleugelverdedi­ger voluit heet, de rest van het sei­zoen van Metallurg Donetsk waar hij nog anderhalf jaar onder con­tract staat. NEC kreeg de Catalaan, die zon­dag 25 wordt, vorige week in het vi­zier. Sergei Taroeta, de steenrijke clubpresident, wil de verdediger verkopen en probeerde hem daar­om in West- Europa te stallen. Via Jordi Cruijff en Henk van Stee, met Metallurg op trainingskamp in Turkije, werd de interesse con­creet. Aalbers: „ Als Muslu wegvalt, hebben we niemand die op die po­sitie kan spelen. Dat hebben we te­gen FC Zwolle wel gezien.”

Op advies van Cruijff junior, die hoog opgaf over Mario Been en de Nederlandse competitie, besloot Dani Fernandez zijn kans te grij­pen om zich bij NEC in de kijker te spelen. Gisterochtend meldde hij zich op De Goffert. Omdat de selectie van NEC een vrije dag ge­noot, trainde hij onder het toe­ziend oog van assistent-coach Ron de Groot met Dominique Schol­ten en doelman Nicholas Skverer van het beloftenteam van NEC. „ Ik zit er helemaal doorheen”, sta­melde hij na de sessie. „Ik heb een ware marathonreis achter de rug. Van Antalya naar Istanbul, en daar­na via Brussel naar Nijmegen.”

Fernandez werd al op jonge leef­tijd gescout door Barcelona, de club uit zijn geboortestad. „ Op mijn dertiende werd ik lid. Ik door­liep alle jeugdafdelingen en speel­de voor Barça B. Frank Rijkaard haalde mij naar de A- selectie. En al mocht ik alleen in de voorberei­ding en in de Copa Catalunya mee­doen, het was een onvergetelijke ervaring om met jongens als Ro­naldinho, Deco en Iniesta te kun­nen trainen.” Toch besloot de jonge back ander­half jaar geleden Pichi Alonso, zijn trainer bij Barcelona B, te volgen naar de mijnstad in de Oekraïne. Hoewel hij bij Metallurg vaste keus was, beviel het voetbal in de voormalige Sovjet-republiek hem maar matig. „Het accent ligt daar sterk op het fysieke, de techniek speelt een ondergeschikte rol. Hier in West- Europa wordt echt voet­bal gespeeld. Ik hoop dat ik bij NEC snel de kans krijg om te laten zien wat ik in mijn mars heb.”

Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan