NEC pakt de draad weer op

Vandaag in de Gelderlander.

NEC pakt de draad weer op

Na vijf weken vakantie heeft Mario Been zijn spelers weer bij elkaar.

De hagelwitte shirts waren gistermorgen binnen de kor­ste keren doorweekt. NEC heeft een nieuwe conditie- hersteltrai­ner. Toine van de Goolberg is de naam en de Brabander zette in het Goffertstadion gelijk maar de toon voor de rest van het seizoen. „ De groep is de vakantie goed doorgekomen”, wist Van de Gool­berg na afloop van de looptest. Hij kende de verhalen van twee jaar geleden toen een aantal spelers bij die eerste test door de mand viel. „ Dat heb ik allemaal gehoord, maar zoiets was nu absoluut niet aan de orde. We zijn heel tevre­den, maar begrijp me goed, wat ze nu hebben gedaan is dus niet de lathoogte, hè”, stelde hij de spelers nog enkele pittige sessies in het vooruitzicht.

Wat dat betreft kan de selectie de borst natmaken. Vanmiddag ver­trekt NEC naar Bonaire voor een trainingskamp van tien dagen. En Van de Goolberg heeft ook een ticket. Graag had Mario Been nog wat stoelen in het vliegtuig gereser­veerd voor twee nieuwe aanval­­lers, maar de lege plekken die Ke­vin Bobson en Jeremain Lens op de flanken hebben achtergelaten, zijn nog steeds niet ingevuld. „ Zulke spelers heeft dit elftal zeker nog nodig”, wist de NEC- trainer. „ Aanvallers met diepgang. Jongens die een actie kunnen maken. Het liefst had ik ze meegenomen naar Bonaire, maar dat zat er niet in. Nu hoop ik ze erbij te hebben als we 19 juli aan het tweede deel van onze voorbereiding beginnen.”

Op zijn verlanglijstje staan de na­men van Feyenoorders als And­welé Slory en Tim Vincken en die van Ajacied Leonardo. Dat Ben Sahar zeker niet meer zal aansluiten, omdat de 18-jarige Is­raëlische international door Chel­sea verhuurd zal worden aan FA Cup-winnaar Portmouth, maakte van Carlos Aalbers een teleurge­steld man. „Vooral omdat we toch twee maanden met Sahar zijn be­zig geweest”, zei de technisch di­recteur van NEC. „ Op een gegeven moment zag het er zo goed uit dat hij hier geweest is. Die jongen had een goed gevoel bij NEC, maar uit­eindelijk raakten we verstrikt in al­lerlei regels. Werd het financieel een onhaalbare zaak en konden we het niet meer over de streep trekken.”

Een transfer die wel z’n beslag gaat krijgen is die van Brett Hol­man. Volgens zijn zaakwaarnemer Karel Janssen wappert AZ met een contract voor vier jaar. „Maandag komt Brett naar Nederland. We zijn er bijna uit met AZ. Er volgt dan alleen nog een medische keu­ring.” Over het bedrag van drie miljoen dat links en rechts opdook, haalde Janssen zijn schouders op. „Daar doen wij nooit mededelingen over.”

Dat er een streep door de naam van Holman was gezet, vond Been nog steeds jammer, maar tegelijker­tijd was de coach verheugd over de komst van de Deense jeugdin­ternational Lasse Schöne, die NEC overnam van De Graafschap. „Een andere voetballer dan Brett. Die kon als geen ander het juiste mo­ment kiezen om diep te gaan. Schöne heeft meer technische ba­gage. Zijn eerste balcontrole is heel goed. Ook een jongen die een doel­punt kan maken. Voetballend gaan we er zeker niet op achteruit. Alleen vergt die wisseling een an­dere manier van spelen. Dat gaan we nog uitvinden.” Precies 21 selectiespelers verza­melden zich gistermorgen voor de eerste training van NEC. Mor­gen vertrekt de groep naar Bonai­re voor een trainingskamp.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan