NEC loot niet mee voor ticket UEFA Cup

Op de site van Elf

De Fair Play Ranking van de UEFA levert Nederland geen extra plaatsbewijs voor het toernooi om de UEFA Cup op. Met een gemiddeld cijfer van 7,956 werd Nederland vijftiende op de lijst van meest sportieve landen. Winnaar Engeland mag een extra club inschrijven. Noorwegen, Denemarken, Zweden, Finland, Spanje, Duitsland en Frankrijk, loten dinsdag voor twee UEFA Cup-tickets. Deze landen eindigden met een gemiddelde van minimaal een 8,00.

Dat Nederland dat gemiddelde op een haar na misliep, is vooral zuur voor NEC. De Nijmegenaren hadden anders meegedaan aan de loting. Nu moet de ploeg van Mario Been op eigen kracht Europees voetbal zien te halen. Dat kan nog altijd, door middel van de play-offs. In Nijmegen won een oppermachtig NEC donderdag met slechts 1-0 van Groningen. In de return in stadion Euroborg wordt duidelijk wie het opneemt tegen de verliezer van de tweestrijd tussen SC Heerenveen en NAC Breda. Er staat in die ronde een UEFA Cup-ticket en een plaats in het Intertoto Cup-toernooi op het spel.