NEC begint seizoen met 2-0 overwinning in streekderby

NEC is de openingswedstrijd van het seizoen 2008-2009 lekker begonnen met een 2-0 overwinning in de streekderby tegen de Graafschap. NEC was het grootste deel van de wedstrijd de betere ploeg, maar slaagde er pas na 77 minuten in de score te openen. De 1-0 kwam van de schoen van invaller Rutger Worm. Hij had echter even daarvoor geel gehad voor een, in de ogen van de slecht fluitende Liesveld,schwalbe in het 16 meter gebied. Vervolgens vierde Worm zien doelpunt met een uitgetrokken shirt. Hij leek te willen zeggen kijk ik scoor ondanks mijn armblessure, echter niet zo slim van Rutger want dit leverde hem 12 minuten voor tijd zijn 2e gele dus een rode kaart op. Gelukkig bleef NEC druk houden en in de 86e minuut liep Mark Otten mooi door, naar een actie met een Graafschap speler, en kon met een mooi schot de 2-0 in de touwen schieten.