De Graafschap wil serie NEC doorbreken

Bij een derby is het altijd leuk om even te kijken hoe de tegenstander tegen de wedstrijd met NEC aankijkt.

De trainer van De Graafschap, Henk van Stee, kijkt er in ieder geval vol vertrouwen naar uit.

„We gaan niet angstig voetballen, geen enkele wedstrijd. Met spelers als Geert den Ouden, Jason Oost, Steve de Ridder en Joep van den Ouweland kan dat ook niet. Elke keer zullen we frank en vrij spe­len, al zullen er best wedstrijden zijn waarin we noodgedwongen te­ruggedrongen worden. En rekenen doen we ook niet. Ik heb de spe­lers deze week nog gezegd dat we tien wedstrijden voor het einde van de competitie wel eens kijken hoeveel punten we nog nodig heb­ben.” zo laat hij weten in De Gelderlander.

Een stunt bij NEC sluit Van Stee vanavond ook niet uit. „NEC heeft al meer dan een half jaar niet meer verloren, inclu­sief de oefenwedstrijden. Het lijkt me wel mooi dat wij een einde aan die serie zouden maken.”

De opstelling van de superboeren zal dezelfde zijn als in de laatste oe­fenwedstrijd tegen Germania. Al­leen over de positie van centrale middenvelder twijfelt Van Stee nog, maar de kans is groot dat Peter Jungschläger in De Gof­fert zal aantreden.

„Ik heb de opstelling gemaakt op basis van de prestaties in de voor­bereiding”, stelt Van Stee. „Ik heb gekeken hoe de spelers zich de af­gelopen zeven weken hebben ge­manifesteerd. Purrel Fränkel heeft bijvoorbeeld zijn positie als links­back afgedwongen. Hij heeft Cere­zo Fung a Wing (die gisteren ge­blesseerd raakte aan zijn knie) uit de basis verdrongen.”

„En René Bot speelt nu weer rechtsback”, vervolgt Van Stee. „Ik heb lang getwijfeld of ik Resit Schuurman op die positie zou zet­ten. Maar hij doet het rechts op het middenveld ook geweldig.” We kunnen dus met z’n allen waarschijnlijk zwaaien naar Schuurman.

De basis krijgt krediet van de oe­fenmeester, maar zal ook scherp moeten zijn. „Want de verschillen in de selectie zijn heel erg klein. De nummers twaalf tot en met twintig zitten heel dicht in de buurt. Het kan over een paar we­ken zo weer anders zijn.”

De vermoedelijke opstelling van de superboeren zal er als volgt uit zien:

Heijblok
Bot  Keller  Vol­mer  Fränkel
Schuurman  Jungschläger  Van den Ouweland
Oost  Den Ouden  De Ridder

De opstelling van Doetinchemmers kent dus amper verrassingen voor NEC. Van Stee kan overigens geen beroep doen op de geblesseerden Assaidi, Chaiat en Fung a Wing.

Het is maar dat je het weet!

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan