Na Lens ook Holman naar AZ?

‘AZ pikt Holman weg bij NEC’

Het AD meldt vandaag het volgende

De Australische international Brett Holman speelt na de zomer zo goed als zeker voor AZ. De Alkmaarse club is met NEC in onderhandeling over de transfer van de 24-jarige aanvallende middenvelder, die zo’n drie miljoen euro moet kosten.

De speler heeft al een akkoord bereikt over zijn persoonlijke eisen. NEC en AZ zijn er nog niet helemaal uit. Voor Holman is een verhuizing naar Alkmaar een sportieve stap vooruit, ook al eindigde de ploeg van coach Louis van Gaal afgelopen seizoen niet eens bij de eerste tien. Doet NEC geen water bij de wijn, dan is er voor de speler geen man overboord. Holman is bereid zijn tot 2009 doorlopende contract uit te dienen. In dat geval maakt hij volgend jaar zomer gebruik van zijn transfervrije status.

Holman had lange tijd zijn vizier gericht op Engeland, waar de meeste Australische internationals spelen. Tijdens de play-offs, waarin NEC een UEFA Cup-ticket veroverde, zaten er meerdere Britse clubs voor hem op de tribune. AZ sloeg echter snel toe en lijkt de race om de handtekening van de ex-Feyenoorder te hebben gewonnen. Holman verblijft op dit moment met de Australische selectie in Qatar voor een interland. Daarna is hij ook nog een tijdje onderweg met de ploeg van bondscoach Pim Verbeek.

Holman werd in de zomer van 2002 door Feyenoord als talentvolle jeugdspeler aangetrokken en direct verhuurd aan Excelsior. Bij die club speelde hij in vier seizoenen meer dan 134 competitieduels en vierde hij de promotie naar de eredivisie. Feyenoord zag in Holman geen speler die in de Kuip zou kunnen doorbreken en was bereid Holman in 2006 transfervrij te laten vertrekken naar NEC. Maar wel op voorwaarde dat de Rotterdammers in de toekomst een deel van de transfersom krijgen. Om die reden deelt Feyenoord straks mee bij verkoop.

Inmiddels heeft Brett Holman een stormachtige ontwikkeling doorgemaakt. Hij was de grote gangmaker in het laatste half jaar bij NEC. Voor de winterstop was hij nog uitgeschakeld door een enkelblessure. Vanaf het moment dat hij terugkeerde in het team, verloor het elftal nauwelijks meer en in de play-offs werd elke tegenstander (Roda JC, FC Groningen, NAC) weggespeeld.

Trainer Mario Been vindt dat Holman de afgelopen seizoenen een ’ongelooflijke ontwikkeling’ heeft doorgemaakt. ,,Hij kan bij menige grote club mee. De interesse voor hem verbaast me niet,’’ aldus Been.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.