Muslu Nalbantoglu weg bij Kayserispor

Vandaag in de Gelderlander

Muslu Nalbantoglu weg bij Kayserispor
Oud-verdediger NEC ziet avontuur in Turkije vooralsnog mislukken.

Muslu Nalbantoglu is vertrokken bij zijn club Kayseris­por. De vleugelverdediger, die de afgelopen jaren uitkwam voor NEC, heeft na een gesprek met de leiding van de Turkse club zijn contract laten ontbinden. Omdat hij afziet van een som geld die hij nog tegoed heeft, mag Nalbantog­lu transfervrij weg.

‘Moes’, zoals iedereen hem kende, vertrok deze zomer met hoogge­spannen verwachtingen naar Tur­kije. „ Met NEC had ik Europees voetbal gehaald, maar ook Kayse­rispor plaatste zich voor de UEFA Cup. Maar het werd helemaal niks. Het liep eigenlijk vanaf dag één mis. Ik kreeg al snel in de ga­ten dat de trainer het helemaal niet in mij zag zitten. Ik voelde mij een speelbal in de machtsstrijd tussen de coach en de technisch di­recteur die mij gehaald had. Ach­teraf had ik misschien eerst een ge­sprek moeten voeren met de nieu­we trainer. Maar ik dacht dat hij onderhand wel wist wie ze ge­haald hadden.”

Nalbantoglu speelde tot nog toe geen enkele officiële wedstrijd voor de Turkse bekerwinnaar. „Ik ben dus nog ongeslagen. Maar ik ben voetballer. Ik wil zo snel moge­lijk spelen. Waar maakt mij op dit moment niet zo veel uit. Ik ga nu eerst met Sören ( Lerby, zijn zaak­waarnemer, red.) overleggen hoe het nu verder moet. Ik zie wel wat er op mijn pad komt.” Omdat hij inzag dat zijn situatie bij Kayserispor uitzichtloos dreig­de te worden, stapte hij gisteren naar de clubleiding met het ver­zoek om zijn verbintenis te laten ontbinden.

„Dat werd geen prettig gesprek”, vertelt de oud-NEC’er. „ Ze wilden mij in eerste instantie niet zomaar laten gaan. Pas nadat ik aangaf dat ik bereid was af te zien van een be­taling die ik nog tegoed had, kwam er een opening. Ze wilden nog wel geld zien als ik een nieu­we club zou vinden, maar daar heb ik niet mee ingestemd. Na een extra vergadering van het bestuur mocht ik alsnog transfervrij weg.” Muslu keert over enkele dagen te­rug naar Nederland. „Ik ga nu eerst met Sören ( Lerby, zijn zaak­waarnemer, red.) overleggen hoe het nu verder moet. Het is boven­dien fijn om mijn familie weer eens te zien. Maar ik vertrek ook wel met weemoed. Ik heb hier veel vrienden gekregen en het le­ven in Turkije beviel me ook uit­stekend. Als ik gespeeld had, had ik het hier nog jaren uitgehou­den.”

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan