Finse feestweek voor Guillano Grot

Vandaag in de Gelderlander

Finse feestweek voor Guillano Grot
Spits tekent deze week tweejarig contract bij kampioen Inter Turku.

Guillano Grot vermaakt zich prima in Finland. Al is hij nog niet gewend aan alle Finse ge­woontes. Zijn ploeggenoten zaten gisterochtend in alle vroegte met een brakke kop in de sauna om de lange nacht van de avond ervoor er uit te zweten. „ Ze belden nog wel of ik mee wilde, maar ik ben mooi in bed blijven liggen. Het was nogal laat geworden. Laat mij maar lekker slapen, dacht ik.”

De 25- jarige aanvaller vierde zon­dag een uitbundig Fins feest. De voormalig speler van NEC en hoofdklasser De Treffers veroverde met Inter Turku het landskam­pioenschap in Finland, voor het eerst in de clubhistorie. „Het was mooi, echt leuk om mee te maken”, zegt Grot daags na de laatste competitieronde. „Toen we in de 78e minuut 2-0 maakten, be­gon het feest al. Het stadion zat he­lemaal vol, terwijl dat tijdens de competitie nog niet zo vaak was gebeurd. Iedereen was door het dolle heen. Na de wedstrijd was het een groot feest op het veld, sa­men met de supporters.”

Grot kampte de laatste weken met een bovenbeenblessure, maar ver­beet de pijn voor de kampioens­wedstrijd. „Ik wilde er per se bij zijn. De week ervoor tegen MyPa had ik nog behoorlijk last, en ik loop nu ook mank, maar dat heb ik er wel voor over. Ik kan nu ge­lukkig een tijdje uitrusten.” De huurling van Helmond Sport ­die drie maanden in Finse dienst was – sluit de feestweek af met een nieuw contract. De Arnhemmer verruilt Brabant definitief voor Fin­land. „Deze week teken ik. Voor twee jaar”, vertelt de spits. „Het ziet er naar uit dat trainer Job Dragtsma blijft, dat was belangrijk voor mij. Ook andere spelers heb­ben bijgetekend omdat ze onder deze trainer verder willen. En het lijkt me ook geweldig om volgend seizoen in de voorronde van de Champions League te spelen.”

De voorbereiding op het Europese kampioenenbal begint al in janua­ri, als Dragtsma zijn ploeg klaar­stoomt voor een nieuw seizoen in de Veikkausliiga. „We gaan dan eerst indoor voetballen en daarna is de bekercompetitie. In april be­gint de nieuwe competitie”, legt Grot uit. „Komende maand keer ik terug naar Nederland. Ik wil eerst wat vakantie vieren en vervolgens hoop ik een Nederlandse ploeg te vinden waar ik kan meetrainen. Ik moet de mensen bij NEC en De Treffers maar weer eens bellen. Ik wil topfit terugkeren in Finland.”

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan