Massale politie-inzet bij Dinamo tegen NEC

Vandaag in de Gelderlander

Duizend ordebewakers zien toe dat UEFA Cup­duel veilig verloopt.

Dinamo Boekarest neemt ingrijpende voorzorgsmaat­regelen om de UEFA Cup-wed­strijd van vanavond tegen NEC zonder problemen te laten verlo­pen. Er worden 450 politieagenten ingezet om de orde te handhaven. Daarnaast zijn er in en rond het stadion Stefan cel Mare zo’n 550 stewards actief.

Dinamo heeft een naam op te hou­den als het gaat om supporterson­lusten. Twee weken geleden liep het ook uit de hand bij de eerste wedstrijd in Nijmegen. Roemeen­se fans bestookten in het Goffert­stadion de vakken met NEC- sup­porters met brandende fakkels en later met stoeltjes. Dinamo kwam er met een boete van 20.000 euro nog genadig vanaf, maar de UEFA gaf de club wel een laatste waar­schuwing; bij een volgend inci­dent zou Dinamo onmiddellijk uit het toernooi worden gegooid.

Ondanks de strenge veiligheids­maatregelen in de Roemeense hoofdstad is men er bij NEC niet helemaal gerust op. Het Dina­mo- stadion is oud en krakkemik­kig en voldoet in geen enkel op­zicht aan de eisen die de Europese voetbalbond normaliter stelt. „In De Goffert had de UEFA dit nooit goedgekeurd”, meende een van de begeleiders van NEC. Her en der ligt los puin en hout. Daarnaast zijn de hekken om de tribunes wel­iswaar talrijk maar allesbehalve so­lide. En de Roemeense hooligans hoeven de stoeltjes om het trai­ningsveld niet af te breken, want die liggen gewoon los op het be­ton.
De Nijmeegse supporters moeten vanavond de uitkaart, die ze van NEC gekregen hebben, omruilen met een ticket voor de wedstrijd. Dat gebeurt in een deel van het sta­dion dat moeilijk af te schermen is. In het Nijmeegse kamp hoopt men maar dat de enorme politie­macht in staat is de supporters­groepen gescheiden te houden.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan