Mark van den Boogaart is allang blij dat hij speelt

Uit de Gelderlander van vandaag.

Mark van den Boogaart is allang blij dat hij speelt
NEC komt tegen Hollandia niet verder dan mager zege.

Net als in de aan­loop naar het vorige seizoen speel­de NEC gisteravond een oefenduel tegen hoofdklasser Hollandia. Gis­teravond bleef de teller bij 3- 0 ste­ken, een jaar geleden schopte de ploeg van Mario Been er eentje meer in.

Wie heilig in cijfers gelooft, kan daar sombere conclusies uit trek­ken. Maar wie beter kijkt zal moe­ten toegeven dat NEC er vergele­ken met de zomer van 2007 stuk­ken beter voor staat. Vooral op het middenveld baadt Been in luxe. Zozeer zelfs dat NEC vrijwel zeker besluit om de talentvolle Zweed Astrit Ajdarevic niet in te lijven. Been: „We kunnen iedere euro maar één keer uitgeven, en de prio­riteit ligt nu eenmaal bij snelle bui­tenspelers.”

Hoe breed de selectie op dit mo­ment is, maakte het vriendschap­pelijke potje in Hoogkarspel wel duidelijk. Hoewel Tim Janssen (mi­graine) en Bas Sibum (pijnlijke wreef) aan de kant bleven, kon de coach na de hervatting tien nieu­we veldspelers de wei in sturen. De enige die de negentig minuten volmaakte was Rein Baart; Gábor Babos bleef vanwege licht opspe­lende bovenbeenspieren op de bank zitten.

Alleen voorin moet er dringend wat bij komen. AZ-jongeling Gre­gory Nelson kreeg tegen Hollandia een nieuwe kans, maar kon ander­maal niet imponeren. Op links speelde Coskun Kayhan. De Oos­tenrijkse Turk liet gisteravond nog niet zien dat hij de speler is waar NEC op heeft zitten wachten. Technisch directeur Carlos Aalbers telefoneert zich intussen de oren blauw om de begeerde aanvaller(s) te strikken. Ook gisteravond bleef het mobieltje onophoudelijke rin­kelen. „ Ik heb ’ m straks bij de Mc­Donald zelfs nog even moeten op­laden”, grinnikte Aalbers.

Los van de hoop op versterking knaagt de vrees dat NEC in de aan­loop naar de competitie nog een of meer steunpilaren kwijtraakt. „Natuurlijk ben je daar bang voor”, erkende Mario Been. „Wij hebben een aantal goede spelers die interessant zijn voor andere clubs.” Ook bij Aalbers speelt dat rampsce­nario wel eens door het hoofd. „Het ergste is wanneer je op het laatst nog iemand kwijtraakt. Kijk, toen Holman wegging hadden we met Schöne meteen een vervanger in het vizier. Maar de spelers op ons lijstje hebben tegen die tijd ook allang een club gevonden.”

Voor Mark van den Boogaart was het duel met Hollandia een soort herhalingsoefening. Een jaar gele­den speelde hij tegen de ploeg uit Hoorn zijn allereerste minuten in het NEC- shirt. „ Ik kwam toen net terug van vakantie en was condi­tioneel niet in orde. Op dit mo­ment sta ik er een stuk beter voor. Ik ben na de blessure, die mij bijna een jaar gekost heeft, weer helemaal fit.” Omdat NEC overloopt van de goe­de middenvelders, moet Van den Boogaart zich voorlopig richten op de rechtsbackpositie. „Wat ik daar van vind? Op dit moment ben ik al blij dat ik speel. Het is wel wen­nen omdat ik nooit op die positie gevoetbald heb. En als je me stie­kem vraagt waar mijn voorkeur ligt, dan zeg ik dat ik het liefst op het middenveld speel.”

Met uitzondering van de verdedi­gers Dani Fernandez, PeterWisger­hof en Jonas Olsson begon NEC gisteravond met de tweede keus aan de klus tegen de kampioen bij de zondagamateurs. Bij rust was het verschil nog maar één doel­punt, een fraaie countergoal van Rutger Worm. Na rust draaide het was soepeler bij de Nijmegenaren, ook al bleef de score mager. Nadat Jhon van Beukering zijn traditionele treffer had meegepikt, zorgde Lorenzo Davids kort voor tijd voor de 3­0 eindstand.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan