Mario Been heeft weer wat te kiezen

Trainer heeft morgen tegen Ajax weer een echte reservebank. 

Het was druk gisteren bij de vrijdagtraining van NEC. Vier nieuwe spelers. Dat wekt de nieuwsgierigheid bij de geplaagde supporters, die met eigen ogen wil­den zien hoe de versterkingen voor de dag kwamen.

Mario Been blikte tevreden terug op een bewogen week. „Vier aan­winsten. Straks moeten we met een dubbeldekker naar de uitwed­strijden.” En dan serieuzer: „ Als ik nu bij een wedstrijd opzij kijk, heb ik wat te kiezen. Staat er een echte reservebank.”
Meest prominente klanten in die wachtkamer morgen tegen Ajax: Rutger Worm, Dominique Kivuvu en Tim Janssen. „ De club heeft een enorme inspanning gedaan. El­ke speler zal voor zijn positie moe­ten knokken”, weet Been die nog niet kan beschikken over zijn Spaanse verdediger Dani Fernán­dez (nog niet speelgerechtigd) en de geschorste Lorenzo Davids en Jonas Olsson. Jhon van Beukering speelde donderdag mee bij Jong NEC. Been: „ Jhon is hard bezig fit te worden. En daar gaan we hem waar mogelijk bij helpen.”

Kevin Bobson (27) verscheen giste­ren superfit op zijn eerste training in De Goffert. Blij ook dat Willem II hem toch naar een directe con­current in de degradatiestrijd had laten gaan. „Dat wil toch elke voet­baller. Spelen”, zei Bobson die het vertrouwen van Andries Jonker niet had kunnen winnen. „Terwijl Mario Been juist heel vertrouwen in mij heeft uitgesproken. Daarom ben ik ook gekomen.”
NEC wilde hem langer vastleggen, maar Bobson bedankte. „ Aan het eind van dit seizoen ben ik trans­fervrij. Voor het eerst in mijn car­rière. Dat wil ik niet opgeven.” Tot die dag belooft hij de Nijmeeg­se fans agressiviteit, acties, doel­punten en beslissende assists. „En we blijven in de eredivisie. Maar dat zullen we met z’n allen moe­ten doen.”

Opstelling NEC: Babos; Nalbantoglu, Wisgerhof, Pothuizen, Drost; Sibum, Vadocz, El-Akchaoui, Holman; Lens, Bobson.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan