Lodewijk de Kruif zit nog in de wachtkamer

Vandaag in de Gelderlander.

Lodewijk de Kruif zit nog in de wachtkamer

De zoektocht naar een nieu­we club duurt voor Lodewijk de Kruif langer dan verwacht. Een transfer van de voetbalcoach naar Costa Rica ketste onlangs af. Hij hoopt voor 1 augustus alsnog een werkgever te vinden.

Edenaar De Kruif ( 38) trainde de afgelopen drie jaar de jeugd van NEC. De oud- speler van onder meer Kleve werd in zijn eerste sei­zoen kampioen met de B1 van de Nijmeegse profclub en veroverde in het voorbije seizoen de titel met de A1. In wederzijds overleg werd het contract daarna beëin­digd.

De Kruif was vervolgens in beeld als hoofdtrainer van Bennekom, maar beide partijen kwamen niet tot overeenstemming. Ook een avontuur als assistent-coach in Costa Rica ging niet door. De Kruif zette de onderhandelingen stop nadat de trainersstaf werd ver­vangen.

„ Costa Rica zou een hele stap zijn geweest en de nieuwe si­tuatie zorgde voor te veel onzeker­heid”, stelt De Kruif. „Ik wilde niet het risico lopen dat ik enkele weken later weer op kon krassen.” Gevolg van alles is dat de voetbal­trainer nog altijd zonder werkge­ver zit. „Ik ben helemaal opnieuw begonnen”, vertelt hij. „Ik ben weer contacten gaan aanboren, ge­sprekken begonnen. Het valt niet mee zomaar ergens binnen te ko­men. Maar de voetballerij is een duiventil. Trainers komen en gaan, er is geen transferperiode. Ik raak nu dus echt niet in paniek. Mijn ei­sen blijven overeind. Ik ben gedre­ven en ambitieus. En in zo’n omge­ving wil ik dus aan de slag. Uiter­aard is betaald voetbal mijn doel. De hoofdklasse vind ik geweldig en de eerste klasse is zeker ook geen probleem. Als de club maar ambitieus is en een visie heeft.”

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan