Lichte enkelblessure houdt Van Beukering aan de kant

Vandaag in de Gelderlander

Lichte enkelblessure houdt Van Beukering aan de kant
NEC-aanvaller moet morgenmiddag tegen FC Utrecht toekijken. 

4 dagen na de histo­rische zege op Spartak Moskou (1-2) krijgen de supporters van NEC morgenmiddag de gelegen­heid om hun idolen een daverend onthaal te bezorgen. De Nijmege­naren nemen het om 14.30 uur in De Goffert op tegen FC Utrecht. NEC heeft de Slag om Moskou fy­siek redelijk doorstaan. Alleen Jhonny van Beukering is niet onge­schonden uit de strijd gekomen. De spits, die woensdagavond te­gen Spartak de cruciale gelijkma­ker voor zijn rekening nam, liep al bij het begin van zijn invalbeurt een lichte verrekking op aan een enkelband. „Ik denk niet dat Jhon het gaat redden”, zei trainer Mario Been gisteren.

De Rotterdammer heeft diverse opties als het gaat om de vervan­ging van zijn aanvalsleider. „Maar zoals ik er nu tegenaan kijk, kies ik voor Tim Janssen. Hij is de meest beweeglijke van het stel en dat kan een goed wapen zijn tegen hun verdedigingscentrum (Sander Kel­ler- Alje Schut).”

Arek Radomski is morgenmiddag evenmin inzetbaar. Ook de pool heeft last van zijn enkel. De contro­lerende middenvelder liep zijn kwetsuur een week eerder op, in het UEFA Cup-duel met Totten­ham Hotspur. Daar staat de terug­keer tegenover van Saïdi Ntibazon­kiza die hersteld is van zijn knie­blessure. Been moet vandaag proberen zijn team weer op scherp te krijgen voor het duel tegen FC Utrecht. „Met name voor de spelers zijn al die Europese wedstrijden zwaar, vooral het reizen kost veel kracht. Maar van de andere kant: zo’n re­sultaat als tegen Spartak geeft na­tuurlijk ook veel positieve ener­gie.”

Been verwacht een lastig potje. Het team van coach Willem van Hanegem staat tiende, op vier pun­ten achterstand van NEC. „ Utrecht is een lastige tegenstan­der. Ze zijn gevaarlijk bij standaard­situaties doordat ze met Schut en Keller veel lengte hebben. Voor de rest is het een ‘ lopende ploeg’, met Van der Gun als diepste spits, Boussaboun en George vanaf de zijkanten, en Caluwé die vanuit het middenveld opduikt. We zul­len er voor moeten waken niet in het mes te lopen.”

De NEC-trainer beseft dat zijn ploeg zich stevig in het linkerrijtje nestelt als Utrecht morgenmiddag wordt verslagen. „En dat is nodig willen we ons ook volgend jaar weer plaatsen voor Europees voet­bal. Tenzij we de UEFA Cup win­nen. Dat zijn we automatisch ge­kwalificeerd.” Voor NEC-FCUtrecht wordt om 11.00 uur op De Eendracht een wedstrijd gespeeld tussen het team van de OSRN en het Prin­senconvent Knotsenburg.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan