Leiwakabessy sluit terugkeer NEC niet uit

Vandaag in de Gelderlander.

Een éénjarig contract bij de kampioen van Cyprus en de mogelijkheid tot het spelen van de groepsfase van de Champions League. Voor Jeffrey Leiwakabessy was de keuze voor Anorthosis Famagusta snel gemaakt. Toch sluit de linkerverdediger een terugkeer in de nabije toekomst naar zijn oude club NEC niet uit. "Ze hebben nu geen linksback nodig", vertelt Leiwakabessy "Maar als dat verandert, waarom niet. Ik heb er dertien jaar gezeten. NEC is en blijft altijd mijn club." De voormalig jeugdinternational speelde acht seizoenen voor de Nijmegenaren en kwam daarin tot 149 competitieduels.

Leiwakabessy is blij met zijn nieuwe werkgever. De laatste zes maanden bij Alemannia Aachen waren zwaar. "Het klikte niet met Jürgen Seeberger", vertelt de Arnhemmer over de coach die het roer overnam van oud-international Guido Buchwald. "Zonder enige uitleg zette hij me op de tribune. Ik had net het beste jaar uit mijn carrière achter de rug. Hij behandelde me als een jongen die pas kwam kijken."

Leiwakabessy stond nog tot de zomer van 2009 onder contract bij Alemannia, maar na overleg besloten beide partijen die verbintenis te ontbinden. "Het plezier in voetballen stond voorop. Dat was ik kwijt. Dat wilde ik weer terugvinden. Anorthosis is een absolute topclub op Cyprus. Ze doen elk jaar mee om de titel, de beker en we zitten in de voorronde van de Champions League. Ik heb een heel goed gevoel bij deze club. Het ziet er allemaal professioneel uit. En ze wilden me graag hebben."

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.