Goffert en Goffertpark

De Goffert is een stadion waar veel over geschreven en gesproken is. De éen vervloekt de betonbak en voor de andere was er niks mooiers op aarde dan de Bloedkuul. Ik behoor zelf ook tot die laatste groep. Voor mij was er geen mooiere plek om heen te gaan dan naar de oude Goffert. Vooral de ligging van het stadion geeft me een extra uniek gevoel. Welk stadion in de wereld ligt in zo’n mooie omgeving? Het Goffertpark vind ik geweldig.

Op de site van Noviomagus.nl is een stuk te lezen over het verleden en heden van de Goffert en het Goffertpark. (Klik hier om het stuk te lezen) Ik heb het met veel plezier gelezen. Met name het onderste stukje kwam mij bekend voor.

“Wanneer je als jong gezel niet voldoende geld had voor een entreekaartje wachtte je tot de pauze. Altijd waren er wel mensen die het bij de rust voor gezien hielden en het stadion verlieten. Aan de uitgang kreeg je  men kon het ook weigeren  het zgn. ‘Sortiekaartje’, een verkreukt wit papiertje dat je na de rusttijd wederom toegang gaf voor de tweede helft. De persoon die niet terug keerde keek je eens lief in zijn blauwe ogen om vervolgens heel beleefd te vragen naar het sortiekaartje. Zo kon je zonder betalen de tweede helft van het sportevenement bekijken. Vele malen gedaan.”

 

Mocht het verhaal te lang voor je zijn dan kun je nog altijd teruggrijpen naar de historie van de Goffert op onze site. Minder plaatjes en tekst, maar net zo mooi om te lezen.

Jeffrey

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan