Krijgt Jochem van Gelder alsnog zijn zin?

Een tijdje geleden ontstond er grote ophef over het idee van onze praatjesmaker Jochem van Gelder om het clublied te veranderen. Na alle protesten ging Jochem er met zijn staart tussen de benen vandoor. Hij trapte nog wel even na met een Column en scheepte ons op met Bikkel. Nu kwamen wij het volgende tegen op nec-nijmegen.nl:

Zondag voor N.E.C. – AZ optreden van Lily de Vos

Lily De Vos die ruim 40 jaar geleden het clublied als eerste op plaat zette, is een kennis van gitarist Jan Gerrits. Een tijdje geleden ontstond bij hem het idee om met haar een nieuwe versie op te nemen. Jan bezit thuis een kleine opname studio. Volgens plan is de opname voltooid. Hoewel haar stem een paar tonen lager is dan vroeger blijkt Lily nog steeds goed te kunnen zingen. Ze is inmiddels 83 jaar.

Het is een mix van rock, country en pop geworden. Aanstaande zondag 10 februari zal Lily voor de aftrap van de wedstrijd N.E.C. – AZ het lied ten gehore brengen op de middenstip in het McDOS Goffertstadion.

Natuurlijke juichen wij dit stukje nostalgie toe, maar waarom komt Lily niet lekker de originele versie zingen? Iedere muziekliefhebber zal het met ons eens zijn dat de remix altijd minder is dan het origineel. Wij hopen ook voor Lily dat NEC deze keer wel het apparatuur in orde heeft en dat ze niet hoeft te Play backen als van der Doelen de laatste keer.

Is dit echt een idee van Jan Gerrits of probeert onze praatjesmaker, net als een klein kind, zijn zin door te drammen door aan het clublied te komen?

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.