Jong NEC wint met 2-4 bij Utrecht

Ploeg van Wim Rip lijkt veilig na eclatante zege op Jong FC Utrecht.

Het is dat Jong NEC gis­teravond mededogen leek te heb­ben met de tegenstander, anders was Jong FC Utrecht in eigen huis tegen een ware afstraffing opgelo­pen. Nu werd het ‘slechts’ 4- 2 voor de ploeg van Wim Rip, mede dankzij drie doelpunten van Ka­rim Fachtali.

Omdat ook Willem II in eigen huis met 1-0 verloor van RKC staat NEC met nog zes wedstrij­den te gaan negen punten los van de degradatiestreep. "Dat mag eigenlijk niet meer mis gaan", zei Rip. "Zeker niet als we met deze spelopvatting de wed­strijden blijven spelen. Want de beleving bij het hele team, inclu­sief de reserves, is perfect."

Bij rust leidden de bezoekers al met 2-0 door doelpunten van Joel Chibamba en Karim Fachtali, die in de rebound scoorde na een schot op de lat van Rutger Worm. Met twee spitsen en hangende mensen op de vleugels koesterde NEC ook in de tweede helft een gi­gantisch overwicht. Bij de 3-0 van Fachtali was het duel eigenlijk ge­speeld en viel de goal van de thuisclub uit het niets. Naïm Aar­ab had de pech dat hij de bal van richting veranderde, waarop Rein Baart op slag kansloos was. Omdat Fachtali heel snel een antwoord klaar had (1-4) wist FC Utrecht ze­ker dat er deze avond niets te ha­len viel en was de 2-4 in de slotse­conden van de eenzijdige wed­strijd alleen nog belangrijk voor de statistieken.

En terwijl Rip begreep dat Vitesse – NAC niet was doorgegaan omdat de Bredanaars in de chaos op de A27 gestrand waren, blikte de coach van Jong NEC alweer naar volgende week dinsdag. "Spelen we in de halve bekerfinale om half zeven in het Gofferstadion tegen Jong RKC. Kan ook weer een mooi duel worden."

Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan