Jong NEC boekt zwaar bevochten overwinning in Alkmaar

Jong NEC heeft vandaag een zwaarbevochten overwinning behaald in Alkmaar tegen jong AZ. Was NEC in de eerste helft nog de betere ploeg en wisten ze dat overwicht om te zetten in een 0-2 stand, na rust was het éénrichtingsverkeer richting de goal van Baart. Burgzorg moest er kort voor tijd ook nog eens af met een rode kaart, waardoor het er allemaal niet makkelijker op werd. Na 90 minuten plus wat blessuretijd stond er 1-2 op het scorebord. Luyckx had nog gescoord voor jong AZ, maar dat was niet voldoende om jong NEC van de ongeslagen status af te houden.

De stand aan kop van de beloften eredivisie is nu als volgt:

NEC 6 – 18
Graafschap 6 – 13
Feyenoord 6 – 12
Ajax 6 – 10
Heerenveen 6 – 10

De volgende wedstrijd van Jong NEC is maandag 13 oktober, thuis tegen Roda JC, voor de KNVB beker.

DTH hield een live verslag bij van deze wedstrijd. Kijk hieronder voor het liveverslag:

Opstelling Jong AZ;
Deckers, Schutz, Haddad, Copier, Tesselaar, Luyckx, Nelson, Salasiwa, de Rijp, Kolehmainen, Poulsen.

Opstelling Jong NEC;
Baart, Burgzorg, Pothuizen, Otten, Brock, Van den Boogaart, Worm, Scholten, El Kabir, Bouaouzan, Tshibamba

15e minuut: Door de vele files onderweg kwamen onze DTH informanten wat later dan gepland in Alkmaar aan. Toen ze een kwartier na de aftrap binnen kwamen stond het al 0-1. Doelpunt El Kabir.

17e minuut: Goede kopbal Pothuizen, net over.

30e minuut: 0-2 door Scholten. Worm kopt door, Tshibamba verlengt en Scholten schiet binnen in de verre hoek.

35e minuut: Tshibamba van dichtbij net naast.

36e minuut: Foutje Rein Baart, bijna een tegentreffer. NEC is ondanks dit voorvalletje sterker dan AZ. Er zijn veel blessurebehandelingen die het tempo uit de wedstrijd halen.

41e minuut: El Kabir speelt 2 man uit, schiet goed op goal, maar Deckers kan met z’n vuisten net een doelpunt voorkomen.

42e minuut: Corner AZ, weggekopt door El Kabir, schot vanaf 20 meter door Salasiwa van AZ, maar net naast. Beide ploegen laten het balletje lekker rond gaan. Geen slechte partij.

45e minuut: De spelers gaan rusten met een 0-2 tussenstand.

46e minuut: Spelers beginnen aan de 2e helft. Bij NEC geen wissels.

51e minuut: Voorzet Nelson en kopbal De Rijp net naast. Eerste grote kans in de 2e helft dus voor AZ.

65e minuut: Vrije trap Luyckx erin 1-2. AZ was de afgelopen 20 minuten ook een stuk beter dan NEC.

73e minuut: Vrije trap Worm, gaat net over.

78e minuut: Burgzorg haalt een bal van de lijn. AZ blijft maar komen nu, NEC heeft het moeilijk.

79e minuut: Burgzorg krijgt z’n tweede gele kaart. NEC verder met 10 man.

81e minuut: Bouaouzan eruit, Carmelia komt erin.

83e minuut: Kopbal Poulsen, prima redding Baart.

87e minuut: Scholten eruit voor Goderie.

90e minuut: Prima redding Rein Baart.

92e minuut: Twee corners achter elkaar voor jong NEC. Ze nemen er de tijd voor en proberen zo het tempo eruit te halen.

94e minuut: Afgelopen, zwaar bevochten overwinning voor jong NEC.