Jan van Teeffelen aan het woord

In de slotfase van NEC-Heracles zit ook de bankdirecteur zich te verbijten. Jan van Teeffelen, die overmorgen wordt geïnstalleerd als voorzitter, ziet hoe invaller Joël Tshibamba na de 1-0 voor NEC het shirt uittrekt en voor het vak met de harde kern feestviert. Dom, dom, dom…..

…..het opgeruimde karakter van Been past bij de jonge spelersgroep van NEC. Dat vindt ook Jan van Teeffelen, die over 48 uur bij NEC voorzitter van de Raad van Commissarissen wordt. ,,Been maakt jonge gasten beter,’’ zegt Van Teeffelen.

,,Hij is van een nieuwe generatie trainers en hij doet het hier uitstekend. Hij krijgt elk elftal en elke speler aan het voetballen. Heb je Jermaine Lens hier vorig jaar zien binnenkomen? Dat jong heeft bij Been weer lol gekregen in het spel.’’

Op het technische vlak zit het met de aanwezigheid van Mario Been wel goed. In de directie heerst bij NEC met Jacco de Swart (algemeen directeur) en oud-speler Carlos Aalbers (technisch directeur) ook rust. Alleen in de bestuurlijke top rommelde het de laatste jaren voortdurend rond de positie van voorzitter. Vincent Paes was de laatste en die vertrok al in december vorig jaar. Daarna wilde niemand de kar trekken.

Voormalig Ajax-bestuurder en KNVB-directeur Arie van Eijden trok dit jaar Van Teeffelen als directeur van de Rabobank over de streep. Van Teeffelen lacht op rij twee van de eretribune als zijn aanstelling ter sprake komt. ,,Ik ben er misschien wel naar toe gepraat. Ik had ook elke andere naam goed gevonden.’’ Toch heeft hij wel goed gepeild of er draagvlak voor hem was.

Dat bleek zo te zijn. Van Teeffelen, geboren als PSV-supporter maar al meer dan 14 jaar nu volbloed NEC’er, wordt door alle partijen als de ideale voorzitter beschouwd. Hij heeft een voortreffelijk netwerk in de financiële én zakenwereld.

Goed voor een club die groeit en bloeit. Volgens de 59-jarige Van Teeffelen is het plafond nog niet in zicht. ,,Als we over twee of drie jaar de plannen voor de forse uitbreiding van het stadion realiseren, is er een brede basis voor NEC. De club heeft ook de potentie om dat stadion weer vol te krijgen.

,,Nijmegen is een voetbalgekke stad. Tegen Dinamo Boekarest was het in de UEFA Cup een heksenketel. Als ik dan ook nog zie hoe het elftal voetbalt, dan hoeven we ons in de eredivisie geen zorgen te maken,’’ zegt de nieuwe preses.

‘Sponsors haken straks af’

NEC speelt weliswaar Europees, de club kan zich niet meten met de Nederlandse top. ,,Dat hoeft ook niet,’’ zegt Jan van Teeffelen. ,,We kijken ook niet naar het buitenland. In een paar voetballanden is alles groter. Maar dat gaat ook zijn grenzen bereiken.’’

,,De grote sponsors uit de financiële wereld kunnen niet in het voetbal blijven investeren. De shirtsponsor van Manchester United betaalt miljoenen in Engeland, maar het bedrijf is twee weken terug net gered door de Amerikaanse overheid.

,,Voor NEC is het belangrijk om te weten dat de belangstelling voor het voetbal flink toeneemt. De stadions lopen overal vol. ,,Alleen, van het voetbalniveau in Nederland springen de tranen je in de ogen. Dat moet wel mee omhoog vind ik.’’

Bron: AD Sportwereld

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan