“Ik ben slechts een fanatieke supporter van Dinamo”

Vandaag doet de UEFA uitspraak over de ongeregeldheden tijdens de UEFA Cup wedstrijd NEC – Dinamo Boekarest. Uit de berichten die de afgelopen dagen verspreidt zijn op het internet proberen de Roemenen de schuld zo veel mogelijk bij NEC te leggen. Er was geen buffervak aanwezig, de stewards waren niet goed genoeg enz. Het begint langzaam de vorm aan te nemen van een groot welles nietes spelletje.

Vandaag verscheen er een stuk op een website van Dinamo Boekarest wat moet doen geloven in de “onschuld” van de Rode Honden. Vertaald vanuit het Roemeens hebben wij het volgende interview gevonden met: NICU Marius Tararache, wie zult u zich afvragen?

Herinnert u zich deze meneer nog:

Zijn eerste uitwedstrijd voor de UEFA Cup tegen NEC Nijmegen werd een groot schandaal. De beelden van het geweld zijn te zien tijdens de wedstrijd, op internet en het werd zelfs op tv uitgezonden. Op deze beelden zijn bijna alleen maar de aanhangers van Dinamo Boekarest te zien. Zij vinden dit oneerlijk omdat aan de hand van deze beelden zij de schuld krijgen van het aanvallen van de Nederlandse supporters. Maar niemand vraagt hun kant van het verhaal. Misschien wel de meest gezochte man van de afgelopen dagen: NICU Marius Tararache. De Dinamo supporter die op het plexiglas zat en de NEC supporters sloeg met een metalen pijp en met een broekriem. Hij vertelt hoe het was in de “hel van Nijmegen”

U bent een hooligan die het voetbal in Roemenië verpest?
"Ik ben slechts een fanatieke supporter van Dinamo. Het is niet eerlijk dat ik, samen met een aantal ander supporters het stempel krijg als hooligan omdat niemand ons verhaal heeft gehoord. Wij werden uitgedaagd! Ik wil het allemaal uitleggen. Het is onjuist dat wij dit van te voren gepland hadden. Wij zijn geen voorstanders van geweld. Het enige wat wij willen is succes in de Europese competitie. Op de wedstrijdag landde ik om 15:30 uur in Brussel en zijn we met bussen overgebracht naar het stadion. Bij aankomst werden wij al uitgedaagd en uitgelokt door de Nederlandse supporters zoals het overal gebeurt."

Hoe werd u precies uitgedaagd?
"Ze riepen dat wij zigeuners waren en spuugden naar ons. Ook scandeerden ze steeds: “Zigeuners!, Zigeuiners!” Tijdens de eerste helft vond er iets heel vervelends plaats vlak bij mij. Een vrouwelijke medewerkster van Dinamo werd geraakt op haar hoofd door een batterij van een telefoon. Ze is daarvoor behandeld, dat kun je navragen. Na het begin van de tweede helft zag ik een groep van 25-30 supporters in het vak naast ons staan. Ze wilden onze vlag stelen. Deze was bevestigd aan de buitenkant van het plexiglas en daar konden hun supporters dus bij. Ik ben toen op de wand geklommen om de vlag er af te halen. Op dat moment werd ik bekogeld door die groep supporters en kreeg ik vanuit het vak een metalen pijp. Toen ik voor de derde keer werd geraakt reageerde ik door terug te slaan. Ondertussen vlogen de stoeltjes over en weer over mijn hoofd."

Turcu Vasile heeft gezegd dat u niet had moeten reageren op de provocaties?
Ik wilde mij verdedigen, dit deed ik instinctief. Ik werd geslagen en bekogeld met: stoeltjes, buizen en vlaggenstokken! Ik zou Turcu Vasile willen vragen hoe hij zou reageren als iemand zijn jas zou willen stelen? Zou hij dan ook niet reageren? Ik stond onder druk omdat de Nederlanders zij raakten mij steeds. Samen met een aantal collega fans heb ik de vlag kunnen redden. Daarna kwam de politie pas.

Maar daarna begint u nog met een riem te slaan?
"Ik deed al het mogelijke om mij te beschermen tegen Nederlandse fans. Ik kwam op voor die vrouw die geraakt werd door de batterij en vol bloed zat. Je ziet mij op de filmpjes ook een afwachtende houding nemen en alleen reageren als de Nederlanders iets doen. Dit probleem heeft NEC veroorzaakt door niet te zorgen voor een bufferzone."

"Ik betreur oprecht wat er is gebeurd en wacht in spanning af wat de UEFA donderdag besluit. Ik ben van mening dat de Dinamo fans werden uitgelokt en dat we wel moesten reageren."

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan