Hoogtepunt bereikt!? NEC door in de UEFA-cup!!

Zojuist heeft NEC, in een uitverkochte en kolkende Goffert, een unieke prestatie neergezet door de volgende ronde in de UEFA-cup te bereiken. NEC wist met 2-0 van Udinese te winnen dankzij doelpunten van John (74") en Van Beukering (78").

Spartak Moskou speelde in London met 2-2 gelijk tegen Tottenham Hotspur. Op basis van de onderlinge resultaten behoren NEC en Tottenham Hotspur tot de laatste 32 deelnemers in de UEFA Cup.

Morgen is de loting voor de volgende ronde.

Hier een overzicht van de wedstrijd:

90°+3 Het is afgelopen, NEC wint met 2-0 en overwintert in Europa. Het grootste succes uit de clubhistorie is een feit!!!!!!!!!!!!!!
    90° Tottenham Hotspur – Spartak Moskou is afgelopen, 2-2!
    90° Het kampioenen, kampioenen, olé, olé schalt uit de kelen van de NEC-fans.
    90° Drie minuten extra tijd in Nijmegen, in Londen is het nog altijd 2-2!
    89° Vervanging J. van Beukering door Tim  Janssen

89° Bouaouzan is eerder bij de bal dan Belardi, maar zijn poging komt kracht tekort.

88° NEC blijft knokken voor elke centimeter. Een pluim mag er worden gegeven aan Lorenzo Davids, die een fantastische wedstrijd speelt.

86° Udinese kan geen vuist meer maken, NEC stevent af op een groot succes!

81° Bijna 3-0, Bouaouzan dolt de Udinese-verdediging, maar knalt net naast.

81° Gele kaart Emanuele Belardi

80° Schot van Flores, maar Babos staat zijn mannetje.

78° 2-0!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Van Beukering trapt de 2-0 koel achter Belardi nadat een hoekschop slecht wordt verwerkt door Udinese.

74° Gele kaart voor Collins John

74° 2-2 in Londen!!!!!!!! Tom Huddlestone maakt de gelijkmaker. Een succes komt dichterbij!

74° 1-0!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Goal!!!!!!!! Collins John schiet de bal met links, via het been van Coda, achter Belardi.

70° Vervanging Marco Motta door Gaetano  D\\\\\\\’Agostino

68° Kopstoot van Zomer uit een hoekschop, maar wederom is het Belardi, die redt.
    68° Een doelpunt in Londen, 1-2 door Luka Modric, het kan nog!

67° Uit het niets gevaar van Udinese, dat direct scoort. Gelukkig voor heel Nijmegen wordt de treffer afgekeurd vanwege hands van spits Flores.

67° Actie Bouazouan, maar hij treft Belardi op zijn pad.

66° Halverwege de tweede helft nog geen veranderingen op White Hart Lane, Spurs wil helaas niet meewerken met NEC….

65° Kopbal Van Beukering, maar zijn inzet gaat net naast.

65° Gele kaart Giovanni Pasquale

62° Vervanging Mauricio Anibal Isla voor Aleksandar Lukovic

57° De 1-0 hangt in de lucht…..

56° Weer geen strafschop voor NEC. Het licht uit balans brengen van Van Beukering is niet voldoende voor een penalty.

55° Hele mooie pass van El-Akchaoui tot bij Bas Sibum, maar zijn schot/voorzet gaat erg ver voorlangs.

50° Udinese begint nu al met tijdrekken…

49° NEC begint met offensieve bedoelingen aan de tweede helft en probeert de spitsen snel te bereiken.

46° Collins John is klaar met de warming-up en komt na rust direct binnen de lijnen als vervanger van Saidi.

46° De tweede helft is begonnen. Nog drie kwartier voor NEC om plaatsing voor de volgende ronde van de UEFA Cup af te dwingen.

46°Vervanging van Saidi Ntibazonkiza voor Collins John

45° Het is rust in Nijmegen, 0-0. De ruststand bij Tottenham Hotspur – Spartak Moskou is 0-2. NEC moet na rust dus vol aan de bak!

45° Schot van Schöne, maar de poging van de Deen gaat ruim naast.

45° Gele kaart Dani Fernandéz

44° Collins John loopt zich warm bij NEC.

44° De mooiste aanval van NEC. Saidi geeft de bal mee aan Lasse Schöne, die de bal helemaal verkeerd raakt en zijn inzet (of toch een voorzet?) hoog over ziet vliegen.

43° De rust is uit de wedstrijd. Er worden veel overtredingen gemaakt en NEC komt steeds minder aan voetballen toe.

41° Gele kaart Marco Motta

38° Schotje van Maurizio Isla, maar geen problemen voor Babos.

35° Gele kaartAlexis Alejandro Sánchez

33° Mooi een-tweetje tussen Van Beukering en Rachid Bouaouzan. Laatstgenoemde lepelt de bal over het Italiaanse doel heen.

32° Weer slecht nieuws uit Londen. Spartak is op 0-2 gekomen door een treffer van wederom Dzuba.

27° Weer een poging van Van Beukering, maar de afstand tot het doel is te ver om echt gevaar te stichten.

23° Slecht nieuws uit Londen. Door een treffer van Artem Dzuba is Spartak Moskou op een 0-1-voorsprong gekomen.

22° Aanvoerder Felipe moet er al na 22 minuten af. Hij wordt vervangen door de Zwitserse international Gökhan Inler, normaal een basisspeler bij Udinese.

22° VervangingDalbelo Dias da SilvaGökhan Inler

21° Het eerste gevaar van Italiaanse zijde. De jonge Chileen Alexis Sanchez mag een vrije trap nemen, maar de 19-jarige aanvaller ziet zijn inzet gekeerd door Gabor Babos.

20° En weer een kans voor NEC. Het is echter wederom Belardi die redt op een inzet van Van Beukering, die uit een lastige hoek toch op doel weet te schieten.

19° Peter Wisgerhof wordt na een vrije trap van Youssef El-Akchaoui aan zijn shirt getrokken in de zestien meter, maar het ontgaat de scheidsrechter.

12° Van Beukering speelt Saidi Ntibazonkiza aan, maar de aanvaller uit Burundi kan niet in kansrijke positie komen.

10° NEC controleert de wedstrijd voorlopig, zonder de bezoekers overigens echt in de problemen te brengen. De tussenstand bij Tottenham Hotspur – Spartak Moskou is ook nog 0-0!

6° Het eerste gevaar van NEC. Na een goede aanval schiet Jhon van Beukering op het doel van Udinese, maar doelman Belardi redt.

3° Het begin van de wedstrijd is erg rommelig. NEC lijkt nog bevangen door de zenuwen.