Hoogst ongelukkig gepland oefenduel

Vandaag in de Gelderlander.

NEC is een etmaal na het duel tegen Espanyol niet vooruit te branden.

Honkballers en bas­ketballers hebben er weinig proble­men mee, maar voor voetballers is het fysiek ondoenlijk om twee da­gen op rij te voetballen. Door een ongelukkige agendering moest NEC gisteravond echter voor de tweede keer in één etmaal aan de bak. Niet verwonderlijk dat de Nij­meegse ploeg, daags na de wed­strijd tegen het Spaanse Espanyol, niet vooruit te branden was tegen een selectie van amateurs uit de ge­meente Rhenen: 0-3.

Mario Been gaf na afloop van de slaapverwekkende voorstelling grif toe dat het potje hoogst ongeluk­kig gepland was. „Normaal gespro­ken doe je zoiets niet, het is zelfs gevaarlijk. Maar we ontkwamen er ditmaal niet aan. We wilden voor de start van de competitie per se tegen een internationaal gelouter­de tegenstander spelen. En dit pot­je was al veel eerder afgesproken. Met een selectie van 22 man was dat geen probleem geweest, maar die hebben we op dit moment nog niet. Daar kwam bij we een aantal spelers moesten afstaan van­wege interlandverplichtingen en ook nog een paar geblesseerden hebben.”

Been kondigde aan dat hij zater­dag, wanneer NEC zijn laatste oe­fenduel afwerkt tegen vv Capelle, ‘zo veel mogelijk’ het elftal wil op­stellen dat een week later de com­petitie opent. Waarschijnlijk mét de Serviër Predrag Pavlovic, maar zónder de tegen De Graafschap ge­schorste Bas Sibum, die gistera­vond – ondanks diverse pijntjes ­negentig minuten speelde.

Bij NEC stonden enkele volstrekt onbekende namen aan de aftrap. Rechtsback Mitchel Burgzorg (21), afkomstig uit de Ajax-opleiding, voetbalde de afgelopen twee sei­zoenen bij Haarlem waar hij regel­matig in de hoofdmacht uitkwam. Jean Black (19), overgekomen van FC Eindhoven, begon als rechtsbui­ten. Na de pauze speelde verdedi­ger Joey Klare (19), ook al afkom­stig van Haarlem. Het drietal speelt dit seizoen in het beloften­team en woont samen in een huis, waarin ook Moestafa El Kabir (dinsdag scorend tegen Espanyol) en Ralph Dua (ex- Heerenveen) hun tenten hebben opgeslagen.

NEC worstelde zich moeizaam langs de amateurs uit Rhenen. Tim Janssen opende de score na­dat de bal min of meeer toevallig voor zijn voeten kwam. Kort daar­na schoot Joël Tshibamba raak van­af elf meter na een lichte overtre­ding op Sibum. Vlak voor tijd pik­te ook Jhon van Beukering zijn doelpuntje mee, nadat Joey Brock in de zestien was aangetikt.

Ondanks de povere vertoning kon Mario Been het op weg naar de kleedkamer niet laten. Grinni­kend: „We blijven ongeslagen.”

Rhenense selectie-NEC 0-3 (0-2).
34. Janssen 0-1, 38. Tshibamba 0­2 ( pen), 85. Van Beukering 0- 3 ( pen).
Opstelling NEC: Baart (46. Cillessen); Burgzorg ( 46. Dani Fernandez), Wisger­hof (46. Klare), Otten (46. Olsson), Brock; Sibum, Van den Boogaart (46. Davids), Janssen (46. Kivuvu); Black (46. Carmelia), Tshibamba (46. Van Beu­kering), Goderie (46. Ntibazonkiza).

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan