Hoog Nijmeegs karakter VI-elftal van maart

Vandaag op de site van VI.

Dat maart voor NEC een goede maand was, is ook te zien in de samenstelling van het VI-elftal. Jeremain Lens was het populairst van het Nijmeegse smaldeel.

NEC pakte in maart dertien van de maximale vijftien punten. Afgelopen zaterdag kwam de Eredivisie-koploper PSV met 0-0 goed weg. De positieve reeks vertaalt zich naar het aandeel in het nieuwe VI-elftal van de maand maart. Naast coach Mario Been hebben vier NEC’ers de schifting overleefd. In vergelijking met andere Nijmeegse uitverkorenen Youssouf El-Akchaoui, Bas Sibum en Brett Holman had rechterspits Lens de minste concurrentie te duchten. In 57 procent van de ruim vijftigduizend inzendingen was de naam van de AZ-huurling te vinden.

De NEC-genomineerden Gábor Babos, Peter Wisgerhof en Jonas Olsson haalden het VI-elftal niet. De Hongaarse doelman legde het af tegen Gomes, die vanwege succes zijn uitverkiezing prolongeerde. Olsson moest zijn meerdere erkennen in Michael Dingsdag (SC Heerenveen). Dirk Marcellis (PSV) en Patrick Zwaanswijk (NAC Breda) kregen meer stemmen dan Wisgerhof.

Klik hier voor het VI-elftal van maart.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.