Gras van de buren: RBC moet verliezen om play offs te halen

In deze rubriek met de naam "gras van de buren.." pikken we voor jullie opmerkelijke, grappige, belangrijke, onbelangrijke, bizarre, vreemde, domme, treurige, mooie en kansloze berichten over voetbal en al haar randverschijnselen van het net. Als NEC supporter wil je natuurlijk weten hoe het gras er bij andere clubs bij ligt, hoewel het Goffertgras zal natuurlijk altijd het mooiste blijven. Deze keer nemen we je mee naar Roosendaal.

In de Jupiler League doet zich vanavond een bizar scenario voor: RBC Roosendaal is, in de uitwedstrijd tegen FC Den Bosch, gebaat bij een nederlaag. Kind van de rekening zou in dat geval FC Omniworld worden, dat kans maakt op de periodetitel.

FC Omniworld staat goed geklasseerd in de stand om de zesde periode, met tien punten uit vijf duels. De periodetitel is al vergeven aan Volendam, dat vijftien punten heeft. Maar omdat Volendam al een periodetitel in het bezit heeft, schuift in dat geval de periodetitel, en het bijbehorende ticket voor de play-offs om promotie, door naar de ploeg die als tweede eindigt in het periodeklassement. FC Den Bosch staat nu tweede, één punt boven Omniworld. FC Den Bosch heeft weliswaar ook al een periodetitel in het bezit, maar de reglementen van de KNVB schrijven voor dat in dit geval de nummer drie van de periode géén aanspraak maakt op de titel.

Kort gezegd, komt het er dus op neer dat FC Den Bosch bij een zege op RBC Roosendaal zeker is van de tweede plaats in de periode, achter Volendam. Dit houdt in dat Omniworld dus naast de periodetitel, en het ticket voor de play-offs, grijpt. Dat is gunstig voor RBC Roosendaal, dat momenteel achtste staat in het algemene klassement. Die achtste plaats is precies genoeg voor deelname aan de play-offs om promotie, maar RBC zou net buiten de boot vallen als FC Omniworld (dat dertiende staat) via de zesde periode een ticket voor de play-offs in de wacht sleept.

Voor RBC Roosendaal is het dus gunstig om te verliezen van Den Bosch, weet ook coach Rob Meppelink. De oefenmeester ontkent dat zijn elftal vanavond naar Den Bosch gaat om te verliezen, maar zegt in BN/ De Stem wel veelbetekenend: "Plaatsing voor de play-offs is voor ons wel veel belangrijker dan deze ene wedstrijd in Den Bosch. Voor die play-offs spelen we immers een heel seizoen."

Bron: FCUpdate

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan