Het “rood-zwart-groen” zit in de koffer

Vandaag in de Gelderlander.

Het ‘rood-zwart-groen’ zit in de koffer
Eerste supporters NEC zijn al in Boekarest voor duel tegen Dinamo.

Terwijl het gros de koffers nog moet pakken, landden Roy van der Pol, Rijk Kersten en Roy Janssen gistermiddag als eer­ste NEC- supporters op de luchtha­ven Baneasa in Boekarest. De avond moet nog vallen in de Roemeense hoofdstad, die op een half uur rijden van het vliegveld ligt. Terwijl de ochtend in Nijme­gen begon met een hoosbui, is het hier nog aan het nazomeren. Het drietal verblijft in Hotel Nelis­se. „ Daar zitten volgens mij alle NEC’ers”, weet Roy Janssen. Zeg maar de reisleider van het kleine gezelschap. „ Roy heeft alles ge­boekt”, zegt Van der Pol. Ze blij­ven maar liefst een week in Boeka­rest.

Janssen: „We zijn vanmorgen van­af Dortmund gevlogen. Recht­streeks naar Boekarest. Zondag gaan we pas terug. Voor 329 euro! En voor die zes nachten in het ho­tel betalen we maar 100 euro!” Maar hoe moet dat zondag dan. Als zij op de luchthaven in Boeka­rest staan, verzamelen de spelers van NEC zich alweer voor de uit­wedstrijd tegen Feyenoord. „We landen om half een in Dortmund. Als een speer naar huis en dan Ere­divisie Live kijken. Halen we net”, heeft Janssen al uitgerekend.

Voor alle drie was een week vrij krijgen geen probleem. „We ma­ken er een korte vakantie van”, zegt Rijk Kersten, die net als Roy Janssen geen problemen verwacht met Roemeense supporters. „Don­derdag trekken Roy en ik dan ook gewoon ons NEC- shirt aan”, be­looft hij. Van der Pol heeft het rood, zwart en groen niet ingepakt. Nog geen sjaaltje van NEC heeft hij bij zich. ,, Onze broekpoeper”, plaagt Jans­sen. „Maar wel de enige van ons drie die de ongevallenverzekering straks niet nodig heeft gehad”, grijnst Van der Pol terug. „Ik ben al bang als ik hier een sigaretje zit te roken.”

En dan serieuzer. „ Maar je mag ge­rust weten dat ik getwijfeld heb. Wordt het wel een uitje. Het is leuk als het leuk is, maar je moet natuurlijk niet de hele tijd met pijn in je pens rondlopen, omdat je bang bent dat er iets gebeurt.” Roy de reisleider blaast alle zorgen weg. „Joh, dat dachten we vijf jaar geleden ook toen we naar Krakow gingen. En dat was hartstikke ge­zellig. En dan nog iets. Er wonen twee miljoen mensen in deze stad. Je verdwijnt in de massa.” Zijn naamgenoot knikt, fleurt op als een zeer aantrekkelijke Roe­meense passeert en zegt: „We hou­den het wel uit tot zondag.”

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan