Het overige nieuws uit de Gelderlander

Vandaag in de Gelderlander

Grasmat Goffert zorgt voor nodige glijpartijen
In de oefenwedstrijd te­gen Espanyol werd al duidelijk dat de spelers de nodige moeite had­den om op de gladde mat van De Goffert op de been te blijven. Za­terdag tegen De Graafschap was dat niet anders. „Dat gebeurt altijd als je er een nieuw veld neerlegt”, wist stadionmanager Theo van Benthum. „ De mat ligt nog niet echt vast. De komende tijd gaan we weer aan de slag. Zorgen voor een betere beworteling.”

Lens kan NEC nog niet helemaal loslaten
Jeremain Lens zag zater­dag in De Goffert zijn oude ploeg tegen De Graafschap aan het werk. „ Als het kan, kom ik dit seizoen naar de thuiswedstrijden van NEC”, zei de aanvaller van AZ, die vorig seizoen zo’n furore maakte in De Goffert. „ Door een blessure heb ik de hele voorbereiding ge­mist. Mocht in december blijken dat het niet lukt bij AZ, blijft NEC mijn eerste optie. Dat heb ik altijd gezegd.” 

Van Beukering krijgt ene schop na de andere
Geen moment had Jhon van Beukering tegen De Graafschap het idee dat NEC niet zou scoren. „Want wij hadden het meeste balbezit, kregen de meeste kansen. Die valt wel, wist ik.” Op­gewonden had hij zich over het aantal schoppen dat hij gekregen had. „Die scheidsrechter gaf aan dat hij het gezien had. Stak drie vingers naar me op. Dat het de der­de keer was. Maar daarna kreeg ik er nog drie en deed hij niks.” 

Dinamo Boekarest heel even lijstaanvoerder
Dinamo Boekarest heeft zaterdag tijdelijk de kopposi­tie veroverd in de hoogste klasse van het Roemeense voetbal. Dina­mo, over enkele weken tegenstan­der van NEC in het toernooi om de UEFA Cup, versloeg Universita­tea Craiova met 1- 0. De enige tref­fer werd gemaakt door Marius Ni­culae. De Braziliaan Julio Cesar werd uit het veld gestuurd. Hetzelf­de overkwam Adrian Ropotan na zijn tweede gele kaart. 

NEC A1 moeten buigen voor FC Groningen 
De A1 van NEC heeft zaterdagmiddag zijn eerste thuis­wedstrijd van het seizoen verlo­ren. Na het 0-0 gelijkspel bij Ajax vorige week, was FC Groningen op De Eendracht te sterk voor de formatie van trainer Arno Arts: 0- 1. De beslissing viel na ruim een halfuur toen Bram Nuytinck zijn tegenstander Norair Mamedov in de zestien aantikte, waarna Koos Werkman de toegekende straf­schop benutte. 

NEC bekert tegen de amateurs van Be Quick
NEC neemt het in de tweede ronde van het KNVB-be­kertoernooi op tegen amateur­hoofdklasser Be Quick. De club uit het Groningse Haren rekende gis­termiddag in de eerste bekerronde af met Xerxes. Be Quick won in Rotterdam met liefst 1-6. Het duel tussen Be Quick en NEC wordt af­gewerkt op donderdag 25 septem­ber. De aftrap is al om 17.00 uur, omdat de club niet over een licht­installatie beschikt. 

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.