Het fanzine stopt er mee

Beste lezers, de tijd is gekomen om het einde aan te kondigen van ons fanzine. Na zes jaar en zo’n 40 afleveringen heeft de redactie besloten te stoppen met de papieren uitgave van De Trouwe Honden. Er zijn natuurlijk meerdere redenen voor dit besluit, maar de belangrijkste is toch wel de niet meer op te brengen werkdruk rond de deadlines van ieder boekje.

Daarbij speelt een rol dat er de laatste jaren te weinig vernieuwing is geweest binnen de DTH-groep, terwijl degenen die de kar lange tijd hebben getrokken steeds meer te doen kregen. Daar komt bij dat een fanzine vernieuwing nodig heeft om spannend te blijven en dat wordt natuurlijk lastiger wanneer je daar door andere werkzaamheden te weinig tijd voor hebt. We vrezen – kritisch als altijd – dat dat voor een groot deel ook te maken heeft met de ontwikkelingen op supportersgebied. De binding met de club wordt minder, supporters worden steeds meer consumenten, en de motivatie om je op supportersgebied in te zetten is bij een groot deel dus ver te zoeken. Niet alleen wij merken dat, maar naar we hebben vernomen ook andere supportersorganisaties zoals de supportersvereniging, Legio Noviomagum en ga zo maar door.

Maar goed, genoeg gezeurd en getreurd, want er is ook veel goed nieuws. Namelijk dat we natuurlijk een knallend afscheid gaan verzorgen. Hoe? Dat zullen abonnee’s volgende week in de brievenbus zien en de losse kopers vóór NEC-PSV. Dan zullen jullie namelijk voor het laatst lastig gevallen worden door onze luidkeels het fanzine aanprijzende verkopers. Een tweede belangrijke reden voor optimisme is dat we ons volledig gaan toeleggen op de site. Sommige rubrieken zullen daar in digitale vorm terugkeren en verder blijven we op de site doen wat we daar al deden, maar dan nog feller, kritischer en humoristischer, kortom: nog beter. De Trouwe Honden zijn dood, leve De Trouwe Honden!

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.