Guillano Grot vertrouwt op akkoord met Turku

Vandaag in de Gelderlander.

Guillano Grot vertrouwt op akkoord met Turku

Bij Helmond Sport vra­gen ze zich af wanneer Inter Tur­ku de overname van Guillano Grot eindelijk wil afronden. De spits zelf maakt zich geen enkele zorgen. Hij vertrouwt op het ja-woord van de Finse kampioen. „Er ligt een tweejarige contract klaar, daar zijn we al lang over uit. Als ik in januari terugga naar Fin­land, teken ik. Ik voetbal de ko­mende twee seizoenen voor Inter Turku”, is de voormalig speler van NEC en De Treffers stellig.

In oktober, meteen na de verhuur­periode van drie maanden, liet In­ter Turku weten Grot definitief over te willen nemen van Hel­mond Sport. De aanvaller mag on­danks een tot 2010 doorlopend contract transfervrij vertrekken bij de Brabantse eerstdivisionist. Alge­meen directeur Mario Captein van Helmond Sport bevestigde afgelo­pen week dat er overeenstemming is over ontbinding van het con­tract. „Het is nu alleen nog wach­ten op de papieren uit Finland.”

Het bevreemdt Captein dat de Fin­nen twee maanden op zich laten wachten, maar volgens Grot hoeft daar niets achter gezocht te wor­den. „We zijn mondeling akkoord. Alles komt goed”, zegt Grot. De spits, die sinds twee weken met Jong NEC meetraint, keert meteen na de feestdagen terug naar Noord-Europa. Inter Turku, met de Nederlandse trainer Job Dragtsma, begint in januari met de voorbereiding, ook al start de Veikkausliiga – de Finse eredivisie – pas in april. „ Op 5 januari ga ik naar Finland”, zegt Grot. „We be­ginnen met een zaalvoetbalcompe­titie en daarna is de bekercompeti­tie. Ik wil knallen als ik terug ben. We spelen in de kwalificatie van de Champions League. Ik kijk er­naar uit weer te beginnen.”

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan