Gras van de buren: Bieden op trainersstoel

In deze rubriek met de naam "gras van de buren.." pikken we voor jullie opmerkelijke, grappige, belangrijke, onbelangrijke, bizarre, vreemde, domme, treurige, mooie en kansloze berichten over voetbal en al haar randverschijnselen van het net. Als NEC supporter wil je natuurlijk weten hoe het gras er bij andere clubs bij ligt, hoewel het Goffertgras zal natuurlijk altijd het mooiste blijven. Deze keer nemen we je mee naar Uerdingen.

Deze duitse club zit financieel momenteel in onrustig vaarwater. In de jaren tachtig was het een gevreesde club, momenteel spelen ze vrij anoniem in de Regionalliga (vergelijkbaar met de hoofdklasse). Door de lege portemonnee komt het bestuur met inventieve oplossingen.

KFC Uerdingen zoekt voor het duel met Rot Weiss Oberhausen, op 19 januari; een trainer. Wie eenmalig trainer wil worden kan deze post bemachtigen door te bieden op Ebay. Huidige trainer, Aleksander Ristic, zal tijdelijk een stapje terug doen en zal fungeren als assistent-coach. De winnaar zal in de voetsporen van oa Friedhelm Funkel, Jos Luhukay en Henk ten Cate treden. Daarnaast mag de ‘gelukkige’ in de rust zijn tactische ingevingen op de spelergroep loslaten en na afloop van het duel de pers te woord staan.

Ongeveer twee jaar terug kwam Uerdingen ook al eens met een opmerkelijke act. Een rijke zakenman kocht zich een plek in de selectie en daardoor mocht hij drie minuten meedoen tijdens het oefenduel met Bayern Munchen.

Wij zijn benieuwd of Uerdingen de kas flink kan spekken en of de positie van trainer Ristic bij winst nog stevig is.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan