Gelredome is nu ook officieel een sporthal

Dat de geldverslindende bak aan het Nimweegse plein geen echt voetbalstadion is wisten wij, en velen met ons, natuurlijk al lang. Een echt stadion heeft immers geen dak en uitschuifbaar veld, zodat Britney Spears en Marco Borsato hun danspasjes kunnen doen.

Het is nu echter officieel dat het speeltje van volksmenner Karel A., dat momenteel overigens dienst doet als verzekeringsloket voor deuken in de auto, aangemerkt dient te worden als sporthal. Zoals iedereen weet is het per 1 juli niet meer toegestaan te roken in cafés en restaurants, discotheken, coffeeshops, ijssalons, poppodia, theaters én sporthallen. En dus, zo kondigt Vitesse trots aan, mag er tijdens de thuiswedstrijden van de club niet meer gerookt worden. Ook niet op de tribunes.

Dat vraagt uiteraard om een reactie. We belden met de heer Van Eeten, wethouder in de derde stad van Gelderland, met zorg en welzijn in zijn portefeuille: “Uiteraard juichen wij het van harte toe dat de bevolking van onze stad minder gaat roken. Alles voor de gezondheid. Graag had ik echter gezien dat de club ook de andere gezondheidsproblemen eens zou aanpakken. Dat afgrijselijke tenue bijvoorbeeld doet zo’n pijn aan de ogen dat het de gezichtsvermogens aanzienlijk aantast, zodat veel mensen nog immer denken dat ze naar topvoetbal zitten te kijken. Of die Ohra’s waar de mensen mee betalen waardoor ze, toch al geen rekenwonders, het overzicht over de financiën helemaal kwijt raken en in de stress schieten. Al schijnt dat een bekend probleem in het Gelredome te zijn.”

Ook maar eens even bij de club zelf ons oor te luister gelegd. Algemeen directeur Van der Kraan: “Even tussen ons, maar dit gaat, zoals altijd, voor ons natuurlijk alleen om geld. Mensen die roken eten minder en dat doet de catering geen goed. Er moeten meer Ohra’s omgezet worden en wij verwachten dat rokers zich op onze slappe pizzapunten in plaats van de sigaretten gaan richten. En hier en daar kunnen we, in geval van overtreding, natuurlijk ook nog even een boete uitdelen. Want het blijft hier natuurlijk behelpen. Het is nu zelfs zo erg dat de gemeente nog eens een extra 175000 euro in de put gooit om te onderzoeken waarom ie bodemloos is.”

Tenslotte toch de stoute schoenen aangetrokken en er een mail uitgegooid naar de jongens en meisje van vak 113. Hen lijkt een rookverbod minder te treffen. “Het merendeel van onze fans mag niet roken van zijn ouders en die zijn er in het Gelredome bijna altijd bij en anders ruiken ze het wel bij het ophalen. Dus dat gebeurde toch al niet veel. Het is wel jammer voor de sfeer. Die was al niet veel soeps en nu is er voor een rookbommetje op zijn tijd ook geen plaats meer. Dan zullen we maar harder moeten gaan trommelen volgend seizoen, denk ik.”


Er mag niet meer gerookt worden in de bioscoop

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan