“Feyenoord vond me te onervaren”

NEC-trainer Mario Been, zondag als toeschouwer in De Kuip aanwezig, reageerde positief op de komende aanstelling van Gertjan Verbeek bij de Rotterdamse club. De huidige oefenmeester van SC Heerenveen moet de opvolger worden van Bert van Marwijk. Feyenoord en Verbeek verwachten binnenkort een akkoord te bereiken.

"Ik heb vroeger bij Heerenveen nog met hem gespeeld", liet oud-Feyenoorder Been weten over Verbeek. "Hij was geen grote voetballer, maar wel een karakterjongen. Hij eiste veel van zichzelf en was fysiek beresterk. Je kwam hem vijf keer tegen als je hem voorbij wilde. Die instelling probeert hij ook op zijn spelers over te brengen. Zijn ploegen maken altijd een topfitte indruk. Of hij tegen de druk van een topploeg bestand is, zal moeten blijken."

De succesvolle NEC-coach toonde bij RTV Rijnmond nog wel enige teleurstelling dat hij zelf geen serieuze kandidaat was voor de trainersvacature in De Kuip. "Toen het vertrek van Bert van Marwijk naar de KNVB officieel bekend was gemaakt, had ik eerlijk gezegd wel een telefoontje verwacht, ja. Maar ik had te weinig ervaring, geloof ik. Dat standpunt van de clubleiding respecteer ik dan maar."


Been samen met Bokito. Dit spandoek hing tijdens Feyenoord-NEC in de Kuip. Been is nog steeds populair bij het Legioen.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan