DVD seizoen 2007/2008: nog even geduld A.U.B.

Veel supporters zitten met smart te wachten op de dvd, met daarop een compilatie en sfeerbeelden, van seizoen 07/08. Na wat navraag bij NEC blijkt dat we nog even geduld moeten hebben. Volgens Jan Bluysen is het allemaal niet zo makkelijk zoals het lijkt.

“Voordat we de DVD in de verkoop gooien zijn we vaak afhankelijk van derden. Zo moeten we goedkeuring krijgen van elke thuisspelende club waar we tegen gespeeld hebben. Elke club heeft tot nu toe toestemming gegeven behalve Ajax. Tevens moeten we toestemming krijgen van Buma/Stemra.”

“Dan zitten we nog met een voorraadrisico. We zijn geen Ajax die duizenden van die dingen verkoopt. Tegenwoordig is bijvoorbeeld het kopiëren van DVD’s heel erg makkelijk. Dat maakt het voor ons weer moeilijker. Al zit er wel een kopieerbeveiliging op de DVD. Zo hebben wij nog 400 DVD’s liggen van ons afgelopen Europees avontuur in 2003. Zoiets heeft ons alleen maar veel geld gekost.”

“Deze keer willen wij samen met Twinlife, Yoshua productions en de S.V. ook een kwalitatief betere DVD in elkaar zetten. Dit kost ook tijd. Zo willen wij bijvoorbeeld NEC-supporters gaan interviewen naar hun bevindingen. Wanneer de DVD uitkomt is nog niet bekend maar de DVD gaat er zeker komen!” aldus Jan Bluysen.

Volgens de SV is de DVD tijdens de open-dag te koop. Iets wat dus nog niet zeker blijkt te zijn. NEC doet in ieder geval zijn best om de DVD zo snel mogelijk in supportersland te krijgen.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.